Så fick Mourinho Zlatan att välja United

Zlatan Ibrahimovic hade många valmöjligheter när han skulle välja klubb. Nu berättar José Mourinho hur han fick superstjärnan att välja United. – Jag sa att jag vunnit i England, Spanien och Italien och att han inte kan säga detsamma, säger tränaren till brittiska Mirror.

ANNONS
|

Hur lockar man en spelare som har vunnit så mycket och tjänat in enorma pengasummor?

Spekulationerna kring var Zlatan Ibrahimovic skulle spela efter att han lämnat PSG var många och pekade åt helt olika riktningar som Kina och USA.

Läs också: KLART: Det blir Zlatans tröjnummer i United

Men Zlatan valde Manchester United. Nu berättar José Mourinho hur samtalen med superstjärnan gick för att övertala honom om en flytt till England.

– När jag sa att jag har vunnit i England, Spanien och Italien och att han bara har vunnit i Spanien, Italien och Frankrike så tänkte han "Jag vill åka. Jag vill vinna alla", säger José Mourinho till Mirror.

ANNONS

Han menar att Zlatans motivation fortfarande är väldigt hög.

- Helt ärligt, han är väldigt rik. Han har tjänat pengar hela sin karriär och har vunnit mycket. Du går bara till den tuffaste ligan i världen om du känner att du kan göra det bra, säger han till tidningen.

"The special one" passar också på att hylla stjärnan för hans kroppsliga status. Då spelar ålder mindre roll menar han.

- Den riktiga åldern, din identitet, är din kropp, hjärna och din inställning. Den här killen är ung och hans kropp är fantastisk, säger han till tidningen.

Läs också: Zlatan skippar träningslägret - njuter på stranden

Zlatan Ibrahimovic är fortfarande på semester och väntas göra sin debut mot Galatasaray på Ullevi den 30 juli.

Läs också: Inför supermatchen: "Zlatan guidade oss"

ANNONS