Så blåste de United på supertalangen

Renato Sanches såg länge ut att vara på väg till Manchester United. Men efter en värvningskupp lyckades Bayern München sno åt sig supertalangen framför ögonen på Premier League-jätten. – Han hade garanterat inte hamnat i Bayern annars, säger den tyska storklubbens vd, Karl-Heinz Rummenigge, till Bild.

ANNONS
|

Efter en succésäsong i portugisiska Benfica fick Renato Sanches ögonen på sig från flera avEuropas storklubbar under våren. Barcelona, Real Madrid, Chelsea och Manchester United var några av flera tungviktaresom var på jakt eftermittfältstalangen. Men till slut blev det tyska Bayern München som drog det längsta strået i kampen om Sanches signatur. I mitten på maj blev värvningen officiell.Tyskarna betalade 330 miljoner för 19-åringen som skrev på ett femårskontrakt med Bundesliga-mästaren.

Just tidpunkten för när övergången presenterades fick många att lyfta på ögonbrynen, då det var drygt två månaderkvar till det atttransferfönstret öppnade.Men det fanns en tanke bakom det hela. Det avslöjar Bayern Münchens vd Karl-HeinzRummenigge i en intervju med tyska tidningenBild. Enligt Rummenigge var det mycket nära att Sanches i våras gjorde klartmedManchester United. Då slog Bayern München till.

ANNONS

– Renato hade ettanbud från Manchester United. Vi var inte inblandade då. Men sedan fick jag höra, samma kväll som vårförsta semifinali Champions League mot Atlético Madrid(i Madrid)att övergången inte kunde slutföras eftersom United då inte hade någonny tränare på plats. Vi reagerade och bjöd in Benficas president och Renatos rådgivare till Madrid.

Han fortsätter:

–Stämningen efter matchen var inte särskilt munter (Bayern München föll i semifinalen mot Atletico med0-1) men vi kom överens om en övergång samma kväll och bekräftade affären med att skaka hand med varandra, säger Rummenigge.

Och att värvningen landades där och då var viktigt förBayern. För när Portugal vann EM i somras var Sanches en av de framträdande spelarna. Och Rummenigge säger sig vara säker på att tyskarna aldrig hade lyckats värva Sanches om de hade väntat till efter mästerskapet.

– Han hade definitivt inte hamnat i Bayern då. Hans agent skrev ett sms till mig efter Renatos mål i EM-kvartsfinalen mot Polen: “Du ska vara väldigt glad att ni gjorde klart era affärer tidigt”.

ANNONS