Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Öjersjö slåss för kontraktet i botten av division 5A. I sista omgången möter de bottenkollegan FC Bosona på hemmaplan.  Bild: DANIEL STILLER
Öjersjö slåss för kontraktet i botten av division 5A. I sista omgången möter de bottenkollegan FC Bosona på hemmaplan. Bild: DANIEL STILLER

Så är läget i serierna inför slutspurten

Ska Dalen eller Velebit ta direktplatsen upp till division 3? Blir det Zenith eller Björndammen som vinner division 5A? Och klarar Öjersjö kontraktet i samma serie? GP tar med dig på en genomgång av läget i de serier som ska avgöras i slutspurten.

DIVISION 2 VG damer:

Fullpottaren IFK Örby säkrade seriesegern för länge sen. Kindaholm på tio poäng och Fjärås på nio poäng gör upp om vilket lag som ska undvika nedflyttning med två matcher kvar.

LÄS MER: Se de sex målen från Torslandas bortaseger

DIVISION 3 damer:

Med tre matcher kvar är serieledaren Tollered/Floda fyra poäng före Sävedalen som har två måls sämre målskillnad. Inget lag flyttas ner den här säsongen då det bildas två division-3 serier nästa säsong och division 4 minskas till en.

DIVISION 4A herrar:

Under torsdagskvällen vann serieledaren Gårda i sin sista match med 2-0 mot Komarken och slutar säsongen på 44 poäng, det maximala antalet som tvåan Semberija kan nå vid seger i sina två sista matcher – och de måste hämta in 16 mål i processen för att nå direktuppflyttning till division 3. Den stora nagelbitaren ligger kring kvalplatsen, där Semberija på 38 poäng möter Guldheden på 37 poäng hemma på Bergsjövallen i näst sista omgången på lördag. Den matchen sänder GP live.

DIVISION 4B herrar:

Tabellen i division 4B.. Bild: GP
Tabellen i division 4B.. Bild: GP

Dalen/KFF leder på 45 poäng, tre poäng före KF Velebit som har plus 16 bättre i målskillnad. Dalen har två bortamatcher kvar och behöver fyra poäng till för uppflyttning till division 3.

Finlandia/Pallo har redan åkt ur och det är tre lag som försöker undvika den andra nedflyttningsplatsen med två matcher kvar; Donsö på 19 poäng, Björkö på 20 och IF Mölndal på 22 (bara en match kvar). Möten att hålla koll på under slutspurten är Björkö-Donsö nu på lördag och IF Mölndal-Björkö i sista omgången.

LÄS MER: Här är snyggaste målen från lokalfotbollen

DIVISION 5A herrar:

Zenith på 39 poäng och Björndammen på 38 gör upp om seriesegern med tre omgångar kvar. Björndammen har ett måls fördel när det gäller målskillnaden.

I botten är det fyra lag som slåss för att undvika de två nedflyttningsplatserna med tre omgångar kvar; Öjersjö ligger just nu sist på 13 poäng och -36 i målskillnad. På 13 poäng ligger även Bergum, framför ligger FC Bosona och Hönö (fyra matcher kvar) på 16 poäng. Avgörande matcher på slutet är Hönö-Bosona i näst sista omgången samt Öjersjö-Bosona i sista omgången.

DIVISION 5B herrar:

Sandarna avgjorde mer eller mindre titelstriden genom att vinna seriefinalen mot IF Väster förra Knud-fredagen med 4-0. Efter Västers 3-3 hemma mot Balltorp i tisdags behöver Sandarna bara två poäng till på de avslutande tre matcherna för att fixa andra raka uppflyttningen. Väster får fortsätta att slåss med Balltorp om andraplatsen, som i nuläget inte ser ut att ge någon kvalplats till division 4. Båda lagen har 43 poäng med två matcher kvar, Väster har plus 15 bättre målskillnad.

LÄS MER: Se målen från Sandarnas derbyseger på Majvallen

DIVISION 6 herrar:

I 6A leder Sveakurd på 46 poäng och plus 36 i målskillnad, Gamlestaden FF ligger tvåa med 42 poäng och plus 46 i målskillnad. De möts i näst sista omgången.

I 6B är det ett tvålagsrace mellan FC Härlanda på 39 poäng och Fässbergs IF på 38. Fässberg har fyra matcher kvar mot Härlandas tre. Tre av Fässbergs avslutande matcher är mot trean, fyran och femman i tabellen, varav två på bortaplan.

I 6C leder FC Linné serien med åtta poäng och har en överlägsen målskillnad inför de fyra sista omgångarna. I botten har Vrångö 13 poäng, Pushers BK 10, Ösets BK 9 och AIF Göteborg 5, tre av dem kommer åka ur. Bland annat möts Vrångö och Pushers två gånger under de sista omgångarna.

I 6D är det i botten som spänningen hittas. Fotö (6p), Bosna (9p) och Nödinge (12p) är just nu på nedflyttningsplats med fem matcher kvar. Precis framför ligger Knippla med 13 poäng och fyra matcher kvar.

DIVISION 7A herrar:

Inter Linné (43p), Lekstorps IF (43p), Gunnared KIF (42p) och Croatia Göteborg (40p) slåss om de två uppflyttningsplatserna. Croatia Göteborg har fyra matcher kvar att spela, Inter Linné fem stycken och de andra två har sex matcher kvar. Gunnared och Lekstorp ska mötas två gånger under avslutningen, Gunnared ska även möta Inter Linné hemma som i sin tur möter Croatia Göteborg hemma i sista omgången.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.