Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Så är kontraktsläget i IFK Göteborg

Flera av de många utgående kontrakten i Blåvitt har förlängts. Men när det gäller den offensiva duon Mikael Boman och Sören Rieks råder det dödläge i förhandlingarna. – De är fortfarande lite avvaktande, säger Mats Gren.

När Blåvitt gick in i säsongen 2017 var ett orosmoln de många utgående spelarkontrakten. Knappt ett år senare har ett par av spelarna med utgående avtal försvunnit iväg till andra klubbar, Thomas Rogne har bestämt sig för att spela ut kontraktet och flytta till Lech Poznan efter säsongen och spelare som Patrik Karlsson Lagemyr, Erik Dahlin och Tobias Hysén har signerat nya avtal med IFK Göteborg.

Men fortfarande finns det en samling spelare i truppen vars framtid är oviss. Sören Rieks, Martin Smedberg-Dalence och Mikael Boman sitter alla på utgående kontrakt – och någon förlängning är inte i hamn med någon av spelarna än. 

För en tid sedan förklarade Mats Gren att klubben är nära en överenskommelse med Martin Smedberg-Dalence. Förhandlingarna med Boman och Rieks går däremot mer trögt. 

– Sören och Boman fortfarande är lite avvaktande, sa Mats Gren till GP då.  

Utöver den tidigare nämnda trion finns dessutom tre spelare med låneavtal som går ut efter säsongen. Och än så länge är inget beslut fattat huruvida Sam Adekugbe, Vajebah Sakor och Mix Diskerud blir kvar eller inte. För de två förstnämnda finns det dock en färdig köpoption inkluderad i låneavtalet. Vill Blåvitt ha kvar spelarna är allt därmed färdigförhandlat. 

– Där ska vi ta beslut innan sista matchen, sa Mats Gren nyligen till Fotbollskanalen. 

Samtliga spelare med utgående kontrakt hittas i bildspelet ovan.