Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Så är kontraktsläget i Gais

Gais har gjort det till en vana att byta stora delar av truppen varje år. Mycket tyder på att detta kommer upprepas – men det finns ett kontrakt som Bosko Orovic extra gärna vill se förnyas. – Calle Nyström är viktig för mig, säger Gaistränaren.

Precis som Öis så inväntar Gais ett säkrat superettankontrakt innan förhandlingarna med spelarna kan inledas på allvar. Men att de 13 spelare som sitter på utgående kontrakt blir kvar i klubben nästa år är knappast sannolikt.

– För mig handlar det om att göra mitt lag. Jag har ju mitt sätt att spela på och det är inte riktigt melodin för alla spelarna. Då krävs det förändring. Men vi kommer såklart att ha kvar en stomme, och många har gjort det jättebra, säger Bosko Orovic.

Kan du peka på någon som du vill att klubben prioriterar?
– Calle Nyström är viktig för mig. Han är en ledare och professionell ut i fingerspetsarna. Han behövs.

I vintras presenterades prestigevärvningen Dusan Djuric. Även hans kontrakt går ut – dock finns en option på förlängning.

– Han är lite skadebenägen men en väldigt skicklig spelare. Han har fått ut mer nu under hösten än han fick under våren, men jag tror inte att han visat allt han kan än.

Så honom vill du gärna ha kvar?
– Haha. Vi har inte satt oss ned och tittat på det än. Att jag vill ha kvar min kapten Calle Nyström kan jag säga, men resten får vi återkomma till. Djuric är viktig, men det är lätt att man jinxar det om man börjar prata om nästa säsong innan den här säsongen är klar, säger Bosko Orovic.

Klubbchef Erik Bergkvist vill inte heller han gå in närmare på vilka spelare klubben vill behålla. Men han bekräftar att det förs förhandlingar med flera spelare. 

"Gais har påbörjat arbetet med att förlänga flera avtal som löper ut under 2017", hälsar han i ett sms till GP.  

Samtliga spelare med utgående kontrakt hittas i bildspelet ovan.