Sävehof studsade tillbaka – och vann

Dubbla nederlag mot H65 Höör och ungerska Siofok – mot Boden studsade Sävehof tillbaka och vann.
– En styrka att vinna mot Boden, trots att vi har matchat hårt, säger Johanna Forsberg.

ANNONS

Dubbelarrangemang i Partille arena. Då fick både Sävehofs damer och herrar jubla. Först spelade herrarna skjortan av Karlskrona. Sedan var det damernas tur att visa klassen när Boden besegrades med 26–21.

Vinsten var Sävehofs första efter två raka nederlag mot H65 Höör i SHE-toppmötet och mot ungerska Siofok i EHF-cupen.

– Otroligt gött att vinna, även om man möter lag som ligger längre ner i tabellen så är det oerhört skönt, och viktigt få med oss det självförtroendet inför helgens match mot Metzingen (i EHF-cupen), säger Johanna Forsberg.

Det var aldrig riktigt nära att också mötet med Boden slutade med ett nederlag – även om norrbottningarna vaknade till liv i andra halvlek.

ANNONS

Innan paus var det Sävehof som var klart bäst. Hemmalaget ångade på direkt från start och kopplade ett ordentligt grepp om händelserna på plan.

4–2 efter tio minuter. 9–4 efter 20 minuter. Ett avstånd som hann växa ytterligare, till 11–4.

Boden såg skakat ut – men hämtade sig.

I halvtid var Sävehof-ledningen krympt till fem bollar. En marginal som skulle bli än mindre efter paus.

"Då vi ska vara som bäst"

När Emmy Nordmark drygt tolv minuter före slutsignal satte 17–19 hade bottenlaget kontakt.

– Vi spelade ett väldigt bra försvarsspel långa stunder, men vi själva höll på att slarva bort matchen med tekniska fel, brända lägen och sedan gör deras målvakt en riktigt bra match, säger Johanna Forsberg.

Hon fortsätter:

– Det känns som att vi ibland vill avgöra lite för tidigt, vi försöker kontra på allt och så slänger vi bollen över sidlinjen i stället. Det ställde till det för oss.

Men trots visst darr blev det aldrig riktigt dramatiskt. Sävehof gav svar på tal och inkasserade två poäng.

Och även om både resultat och prestation har pendlat på sistone tycker Johanna Forsberg att de regerande mästarna är på rätt väg.

– Jag tycker vi gör framsteg i match efter match. Mot Siofok förra helgen presterade vi väldigt mycket bättre än när vi mötte dem senast. Vi går från klarhet till klarhet, även om det som alltid är en process. Det är i vårens slutspel vi ska vara som bäst.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS