Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: MATHIAS BERGELD/BILDBYRÅN

Säsongens första derby: "En bra värdemätare"

Utsikten spelar på lördagen säsongens första match. Hemma på Ruddalen tar de emot Gais. För tränare Bosko Orovic handlar det om att sätta spelet. – De nya ska lära sig vad vi håller på med, säger han.

Det blir ett derby som inleder säsongen för Utsikten och Gais.

– Det ska bli väldigt roligt att möta Gais. Det är en bra värdemätare även om vi är i början av förberedelserna, berättar Bosko Orovic, tränare Utsiktens BK.

Utsikten har inför säsongen fått in sju nyförvärv, bland annat George Mourad (Öis) Robin Bok (Gais) och Alan Mohideen (Ljungskile), och Bosko Orovic tränare i utsikten, är mycket nöjd med den trupp de har nu. Även om det ska in en ytter till innan allt är klart, men det är planerat sedan länge. Matchen mot Gais handlar framförallt om att sätta spelet.

– Det är det vi håller vi på med just nu. De nya ska lära sig vad vi håller på med, säger Orovic.

Spelet då? Det vill Orovic att det ska vara possession-inriktat. Laget ska styra matcherna och sina motståndare.

– Vi ska ha mycket bollinnehav och motståndarna ska rätta sig efter oss. Jag är övertygad om att det kommer sitta när vi drar igång i april, säger Orovic.

För Orovic själv var förra säsongen speciell, han själv beskriver den som kaosartad. Han var uppe i superettan för att träna Syrianska, ett uppdrag han sedan sa upp sig ifrån. Nu är han alltså tillbaka i Göteborg för att ta sig an Utsikten.

– Det kändes inte rätt för mig i Syrianska. Göteborg är bästa stället i Sverige utan tvekan, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.