Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Säkerhetschefen: Jag applåderar hennes civilkurage

Häckens säkerhetschef Nicklas Möller hyllar kvinnan som reagerade på Blåvittsupportrarnas brännarplaner. – Om en bredare massa vågat göra som hon hade det goda vunnit över det onda, säger han.

Det var i samband med inmarschen till BK Häcken-IFK Göteborg på Bravida Arena på måndagskvällen en kvinnlig besökare fick nog.

– Som vi uppfattade det från säkerhetshytten blev hon irriterad och arg när hon såg att de maskerade sig för att göra en bengalbränning, berättar Häckens säkerhetschef Nicklas Möller.

Enligt honom sade hon ifrån på ett kraftfullt sätt, tog kort på dem och dividerade med dem om att det var ett felaktigt beteende.

– Hon fick mothugg, de tog hennes mobiltelefon och ur tumultet som följde var det andra som ingrep. Kvinnan kom ur bilden ganska snabbt, i stället var det två, tre killar som slog på varandra och väldigt snabbt blev gripna av supporterpolis och säkerhetspersonal.

Häckens säkerhetschef bedömer att tumultet pågick i cirka 20 sekunder.

– Som jag fick se det var det verbalt. De hade olika åsikter. Hon var förbannad över deras beteende, de tyckte att det tillhör en klacksektion, sedan briserade det.

– Vi fick inga rapporter på att hon var skadad, mer skärrad. Det som hände var att de försökte ta hennes mobiltelefon.

Sektionen där incidenten inträffade gränsade till IFK Göteborgs klacksektion och går under benämningen ”fri sitt”.

– Vi visste att det på den delen av arenan skulle vara 95 procent IFK-anhängare. Det hade både vi och Blåvitts supporter- och säkerhetsorganisation försökt att kanalisera ut. 

Vilket lag höll hon på?

– Till 99 procent var hon Blåvittanhängare.

Vad tycker du om kvinnans agerande?

– Det enda jag kan säga är att fler borde göra som henne. Hade fler gjort så i den här oändliga debatten hade den stora massan – de goda krafterna – till slut vunnit mot de onda.

– Hennes civilkurage går inte annat än berömma. Jag applåderar det. Sedan blir hennes handling ett bevis på att det väldigt lätt blir antändning av det här, att tredje man kan bli inblandad. Jag tycker verkligen att hon är ett föredöme.

BK Häcken hade en säkerhetsorganisation i samband med matchen som bestod av cirka 50 personer.

– Vi gör allt vi kan, tyvärr är det omöjligt att visitera borta. Det är tråkigt och frustrerande, man blir arg och ibland lite uppgiven, säger Nicklas Möller, som generellt uppfattar evenemanget som lyckat.