Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Säker på att Maradona är pappan – vill gräva upp kroppen

19-åriga Santiago Lara är säker på att Diego Maradona är hans pappa.
För att få detta juridiskt bekräftat har han lämnat in en formell begäran – för att gräva upp legendarens kropp, berättar han i en intervju med Marca.

Diego Maradona har gått ur tiden. Den 60-åriga legendaren somnade in under förra veckan, och begravdes kort därefter i den argentinska huvudstaden Buenos Aires.

På begravningen sörjdes den lille trollkarlen av sina närmsta och familjemedlemmar. Men kanske är Maradonas familj större än han trodde?

19-åriga Santiago Lara hävdar nämligen att legendaren är hans pappa.

”Var chockad”

Det hela började med att Lara såg sitt pixlade ansikte på en bild med Maradona för sex år sedan. Lara berättar för Marca att han då ringde personen han trott varit den riktiga pappan, som bekräftade 19-åringens misstankar.

– Jag var chockad. Pappa (Marcelo) berättade allt, säger han till Telemundo enligt Evening Standard.

Laras mamma, Natalia Garat, var modell och träffade Maradona i sena tonåren. Kort efter Laras födsel gick hon dock bort i lungcancer, endast 23 år gammal.

Hennes partner när hon dog – Marcelo – fick ta över föräldraskapet, men blev informerad om att Maradona var den riktiga pappan.

Sedan Lara fick reda på uppgifterna har han försökt få dessa juridiskt bekräftade. Under förra året gick Maradonas ombud, Matías Morla, ut med ett uttalande om att Lara ”möjligen” var legendarens son.

Detta gjorde Lara glad – men det räckte inte. Nu har han nämligen lämnat in en formell begäran till domstolen i La Platta. Detta för att juridiskt bevisa faderskapet en gång för alla.

Erkände en son 2007

– Om jag inte gör det, hur ska jag någonsin kunna få hans DNA?, säger Lara till Telemundo. Det ska inte röra sig om en pengafråga, utan en fråga om identitet.

Huruvida den formella begäran kommer att gå igenom är ännu inte fastställt.

Lara är inte den första som kämpat för att få Maradonas faderskap bekräftat. Sonen Diego Maradona Sinagra kämpade länge, innan den vänsterfotade magikern erkände sonen 2007.

Maradona har ytterligare en son (Diego Fernando Maradona Ojeda), och två döttrar (Dalma och Gianinna Maradona).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.