Sören Rieks
Sören Rieks Bild: PETTER ARVIDSON

Sören Rieks om återkomsten till Gamla Ullevi

Sören Rieks, 31, bär en himmelsblå tröja numera. Trots det lider han med de blåvita. – Det vore roligare för allsvensk fotboll om de låg uppe i toppen, säger han

ANNONS

Tobias Hysén ska göra karriärens sista match på Gamla Ullevi, det är huvudpunkten inför söndagens möte mellan IFK Göteborg och Malmö FF.

Det finns dock fler ingångar än så.

Bland annat ska Sören Rieks göra karriärens första match på Gamla Ullevi iklädd en Malmö FF-tröja.

– Det blir nog speciellt att gå ut där på andra sidan. Men det är också en match jag ser fram emot. Det blir kul, säger han som har ställts mot IFK Göteborg två gånger sedan han lämnade klubben i vintras.

LÄS MER:Så värvades Hysén till IFK Göteborg

Båda matcherna har spelats i Malmö. Det förekom hånramsor och banderoller från Blåvitt-fans då. Vad förväntar han sig nu?

ANNONS

– Jag vet inte. Men jag blir nog inte hyllad i alla fall. Samtidigt tänker jag att "Tobbe" (Tobias Hysén) ska vara mer i fokus. Han förtjänar att vara i fokus. Vad gäller matchen så blir den säkert som det alltid blir mellan Malmö och Göteborg. Lite hetsigt, lite grinigt. Det är så det ska vara!

Har du kontakt med någon i IFK Göteborg?

– Jag pratar lite med Emil (Salomonsson) och "Tobbe" (Tobias Hysén). Det är inte så många kvar sedan min tid.

"En jävla rolig kille"

På tal om Tobias Hysén, anfallare som alltså gör sin allra sista match på Gamla Ullevi under söndagen, så har Sören Rieks många fina ord att säga om honom.

– Var ska jag börja? Han har haft en bra karriär med både SM-guld, spel i landslaget och proffsäventyr utomlands. Men det är mer personen man ska hylla. Det är en speciell person som såklart har betytt mycket för Blåvitt. Han berör många människor, han bryr sig om många människor. Han är bra på att ta hand om de unga spelarna. Han hjälper dem, men sätter också krav. Det är en person som de kommer att saknas, säger Rieks och tillägger:

– Sedan har han bra humor! Det är nästan det jag tycker bäst om med honom. Det är en jävla rolig kille.

ANNONS

LÄS MER:Tobbe säger hej då på hemmaplan

Låter du honom få hjälterollen på söndag?

– Haha! Nej. Om vi vinner med typ 3–1 så kan han få göra deras mål, men vi behöver tre poäng.

De gör ju det. Mer än IFK Göteborg om man ser matchen ur ett tabellperspektiv.

Malmö FF jagar tredjeplatsen. IFK Göteborg har nyss andats ut efter att ha säkrat kontraktet.

– Det vände efter uppehållet för både laget och för mig personligen. Att ta tredjeplatsen är viktigt för att få spela i Europa nästa säsong. Vi kommer gå på tre poäng, säger Sören Rieks.

Hur ser du på IFK Göteborgs säsong?

– Det är tufft att se hur det går. Det är inte det Blåvitt man känner till, inte det Blåvitt jag kom till. Det är tråkigt att det går så illa för dem. Men nu har de klarat kontraktet och förhoppningsvis kan de hitta något sätt att komma bättre in i nästa säsong. Det vore roligare för allsvensk fotboll om de låg uppe i toppen. Det tror jag också att de kommer göra till slut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS