Så ska landslaget hedra Labinot Harbuzi

Labinot Harbuzis dödsfall kom som en chock – mot Slovakien väljer landslaget att hedra den förre stjärnan.
– Man vill bara hedra personen, hur fin han är, säger Jimmy Durmaz till Sportbladet.

ANNONS
|

Under torsdagen nåddes Fotbollssverige av det tragiska beskedet att Labinot Harbuzi gått bort 32 år gammal. Den förre U21-talangen hade segnat ihop och trots upplivningsförsök gick hans liv inte att rädda.

– Han var en fantastiskt härlig kille, sade förre U21-förbundskaptenen Jörgen Lennartsson till GP när nyheten kommit.

LÄS MER:Labinot Harbuzi död 32 år gammal

Flera av spelarna i det svenska landslaget spelade tillsammans med Labinot och när man, på tisdag, möter Slovakien väljer man att hedra sin gamla lagkamrat.

– Det blir i alla fall med sorgebindel och så blir det något innan match. Vi får se vad, jag hoppas att det blir något mer, säger Jimmy Durmaz, som spelade tillsammans med Labinot i Malmö FF, till Sportbladet.

ANNONS

Landslagsmittfältaren vill framförallt minnas människan - inte fotbollsspelaren.

– Det är en underbar människa, någon som man känner och att kunna göra det för honom och hans familj och kunna visa att han var en underbar människa. Att han var den bästa fotbollsspelaren man spelat med lägger man åt sidan, man vill bara hedra personen, hur fin han är.

Minnesstund i Malmö

Efter dödsfallet hedrades Labinot Harbuzi av hundratals personer under en minnesstund vid Stadion i Malmö. Herrlandslaget planerar också att uppmärksamma Harbuzis bortgång.

– Han var en glädjespridare. Det märktes också nu att många stod honom nära och tyckte om honom. Folk var oerhört tysta. Det var en väldigt fin stund, sade vännen och MFF-spelaren Guillermo Molins till Sportbladet.

LÄS MER: Harbuzi hedrades med tyst minut i Malmö

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS