Så bra är lagen – GP betygsätter Rosengård och GFC

Göteborg mot Rosengård på Ullevi avslutar årets damallsvenska. GP går igenom och betygsätter lagen inför stormatchen som minst gäller en Champions League-plats – som mest ett SM-guld.

ANNONS
|

Göteborg FC

Bild: MICHAEL ERICHSEN

LÄS MER:Så gick GFC från tabelljumbo till guldkamp

Loes Geurts – 5

Återvände till GFC inför säsongen och har, i tuff konkurrens med Jennifer Falk, imponerat stort när det är hon som har spelat. Kan komma att prisas som årets målvakt.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Emma Koivisto – 4

Nyförvärv inför säsongen. Blev direkt ordinarie och har inte missat många minuter av årets allsvenska. Har med sin löpstyrka och offensivlusta bidragit med väldigt mycket till anfallsspelet.

Beata Kollmats – 3

Lagkapten och en av de som har varit i klubben allra längst. En trygg punkt som sällan gör en dålig match.

Taylor Leach – 3

ANNONS

Efter en ojämn fjolårssäsong har mittbacken fått det att stämma 2018. Samarbetet med Kollmats har imponerat hela året.

Emma Pennsäter – 2

Anslöt från danska Bröndby i somras. Inledde på bänken, men har varit ordinarie vänsterback under säsongsslutet. Framtidslöfte.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Elin Rubensson – 5

Har, trots att hon inte har fått spela särskilt mycket på favoritpositionen på centralt mittfält, varit i lite av sitt livs form under hösten. Både i landslag och klubblag.

Julia Roddar – 4

Landslagsmittfältare som har fått bära ett stort ansvar, framför allt i det defensiva spelet. Hennes förmåga att skydda ytor, vinna dueller och vända spel gör livet på plan mycket enklare för lagkompisarna.

Filippa Curmark – 2

Fick förra säsongen förstörd av skador. Har varit med hela vägen nu, dock utan att ha fått det att lyfta ordentligt.

Olivia Schough – 5

I delad ledning i assistligan, bland annat tillsammans med Elin Rubensson. Det här lagets stora fixstjärna efter att Christen Press lämnat i somras.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Julia Zigiotti Olme – 4

Succévärvning från Hammarby. Har gjort sex mål på tio matcher. Bara 20 år gammal.

Rebecka Blomqvist – 4

Klev fram när Christen Press och Adelina Engman lämnade i somras. Har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna. Skytteligatrea.

ANNONS

TOTALT: 41

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

LÄS MER:Gulddrama i Damallsvenskan – här är förutsättningarna

FC Rosengård

Bild: LUDVIG THUNMAN

Zecira Musovic – 4

Precis som Loes Geurts nominerad till priset som årets målvakt. Har imponerat i ett lag som bara släppt in 14 mål under säsongen.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Nathalie Björn – 3

En lovande försvarsspelare som sällan får de stora rubrikerna, men som alltid sköter sitt. Flitigt förekommande i olika svenska ungdomslandslag genom åren.

Simone Boye Sörensen – 5

En risktagande mittback med otroligt hög högstanivå. Ledaren i Rosengårds försvarslinje. Bjuder dock ibland på enkla misstag.

Glodis Perla Viggosdottir – 4

Den isländska landslagsförsvararen är inte bara solid och stabil bakåt hon är dessutom målfarlig framåt med fyra mål under säsongen. Har spelat samtliga matcher den här säsongen.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ebba Wieder – 3

Ytterligare en landslagsspelare på ungdomsnivå i detta Rosengård. En mittfältare som är användbar i flera positioner. En tränares dröm.

Lisa-Marie Utland – 2

Har blandat och gett en hel del under säsongen, men har på sistone visat en stigande formkurva.

Hanna Folkesson – 4

Landslagsmeriterad mittfältare som agerar städgumma centralt. Har inte stuckit ut nämnvärt under säsongen – men gör sällan en dålig match och lägger alltid ner ett hårt jobb.

ANNONS

Caroline Seger – 5

En av damallsvenskans allra mest värdefulla spelare. En av landslagets mest meriterade. Inte bara nyckeln på Rosengårds mittfält utan motorn i hela kollektivet. Är Seger bra är Rosengård bra.

Fiona Brown – 3

En rivig och kvick yttermittfältare som gillar att utmana. Har på 19 starter levererat fem mål och sex assist.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anja Mittag – 5

En av ligans absolut bästa anfallare, något inte minst hennes starka målfacit vittnar om. På 21 matcher har målsprutan prickat in 17 baljor. Här får GFC:s försvar se upp.

Sanne Troelsgaard – 5

Världsklass i vissa stunder – nästan helt misslyckad i andra. En humörspelare. Tur då för Rosengård att hon för det mesta är på spelhumör. Levererar allt som oftast både mål och assist på löpande band.

TOTALT: 43

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS