Christoffer Källqvist
Christoffer Källqvist Bild: MICHAEL ERICHSEN

Så blir veteranens nya roll i Häcken

Christoffer Källqvists elitkarriär är snart över. Nästa år kommer 35-åringen agera målvaktstränare i Häckens A-lag.
– Det känns som att vi har fått till en bra lösning, säger han.

ANNONS
|

I början av oktober meddelade Christoffer Källqvist att den här säsongen blir hans sista på elitnivå. Det utgående spelarkontraktet med Häcken kommer inte att förlängas.

– Kroppen säger ifrån nu, då är det inte så mycket att bråka om. Det är svårt att övertyga kroppen när den inte känner för det längre, sa han då.

LÄS MER:"Svårt att övertyga kroppen när den inte känner för det längre"

Nu står det klart vad Källqvist ska göra härnäst. Från och med nästa år kliver 35-åringen in som målvaktstränare i klubbens A-lag.

Där ersätter han Mats Johansson som istället kommer börja jobba mer med akademin.

– Det känns riktigt roligt. Det är det vi har pratat om och det ska bli otroligt kul att vara delaktig på det sättet, säger Källqvist som vid sidan av rollen som målvaktstränare även kommer fungera som "back-up" om något skulle hända Peter Abrahamsson eller Jonathan Rasheed.

ANNONS

LÄS MER:Så fick Häcken bättre klack än Häcken

"Bara att köra"

– Jag ska fortsätta hålla i gång själv med laget två träningar i veckan. Då kommer Mats vara här för att hålla i träningen. Det känns som att vi har fått till en bra lösning.

Känns det inte konstigt att gå från att konkurrera med Abrahamsson och Rasheed till att träna dem?

– Lite grann så! Nu har jag tampats med Peter och Jonathan, nästa år ska man stå och säga till dem vad de ska göra! Haha! Man får en helt annan roll i det. Men det är inga konstigheter, det är bara att köra.

Christoffer Källqvist har tillbringat hela sitt liv i Häcken och totalt noterats för 474 matcher.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS