Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Rysslands idrottsminister Vitaly Mutko öppnar nu för att plocka in en kvinnlig förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.

Ryssland öppnar för kvinnlig förbundskapten

Efter Rysslands EM-fiasko öppnar landets idrottsminister Vitaly Mutko nu för att nästa förbundskapten kan vara en kvinna. – Det finns inga begränsningar, säger han enligt ryska ria.ru.

Efter den fiaskoartade 3-0-förlusten mot Wales, som innebar att det ryska EM-äventyret var över, valde förbundskapten Leonid Slutskij att avgå.
– Jag tar på mig det fulla ansvaret. Det är jag som har förberett laget för EM och jag klarade inte att få dem i bästa möjliga form, sa han efteråt.

Nu är jakten på en ny tränare för det ryska herrlandslaget i fotboll inledd.

Och nu öppnar landets idrottsminister Vitaly Mutko för att nästa förbundskapten kan vara en utlänning – eller en kvinna.
– Det finns inga begränsningar för vem som skulle kunna leda landslaget. En utlänning skulle kunna leda det, liksom en kvinna, säger Mutko enligt ryska ria.ru.

Ministern fortsätter:
– Det finns, så att säga, ingen orienteringspunkt. Det finns inga blockeringar. Till och med en kvinna skulle kunna bli tränaren. Jag skulle verkligen vilja att det blev en ryss. Nu måste vi tänka och välja, säger Mutko enligt sajten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.