Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Ryktet: Storlaget jagar "Samba-Sam"

Sam Larsson kan vara på väg att lämna Heerenveen. Enligt Voetbal International är landslagssvensken på väg till Ajax.

Janne Andersson har gjort Sam Larsson till landslagsspelare efter svenskens insatser i den holländska ligan för Heerenveen. Enligt Voetbal International ska Ajax leta efter offensiv förstärkning och då främst från Sydamerika i hopp om att hitta en guldklimp. Skulle den planen misslyckas, då är Sam Larsson överst på storklubbens önskelista.

Sam Larsson har omgärdats av rykten under en längre tid. I somras var han nära en flytt till Serie A och Sassuolo men stoppades då. Återstår att se om Ajax nu får loss Sam Larsson som inte lär sakna anbud i januari.
– Det som gör att jag är kvar är att klubben vill behålla mig så mycket. Situationen är så att man inte vill släppa mig och speciellt inte nu i somras. Jag känner ingen stress för det utan det är skönt att vi har börjat bra i serien i stället och ligger på en fjärdeplats och att jag har en viktig roll, sa Larsson under senaste landslagssamlingen.

I Holland hoppas många att Sam Larsson blir kvar inom landets gränser. En av de är experten Gertjan Verbeek som till Fox Sports säger.
– Han visar ibland att han är fruktansvärt bra. Men om han skulle gå till exempelvis Wolfsburg, då hade han hamnat på bänken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.