Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ryktena påverkar inte Nilsson Lindelöf

"Inget jag tänker på" och "jag har kontrakt med Benfica". Det är Victor Nilsson Lindelöfs ständiga svar på ryktena om klubbyte.

Efter ett par vänliga frågor om säsongen i Portugal och titlarna med Benfica tog intervjun fart.

Ämnet: Ryktet om Victor Nilsson Lindelöfs flytt till Premier League-klubben Manchester United.

Vad säger du om uppgifterna i portugisisk press, att det ska vara klart med Manchester United?

Är det fortfarande smickrande att det ryktas så intensivt?

Hur mycket läser du av det som skrivs?

Det var bara en liten del av frågorna som den 22-årige mittbacken möts av kort efter landslagets träning på Friends Arena.

Svaren – oavsett formen på frågorna – blev väldigt lika.

"Säger ingenting"

– Jag säger ingenting. Jag har kontrakt med Benfica, och det är där mitt fokus ligger, säger han.

– Det är inget jag tänker på. Nu är jag med landslaget, och där ligger mitt fokus just nu. När jag är med klubben, Benfica, tänker jag bara på det.

Victor Nilsson Lindelöf har fått leva med snacket om en flytt under en längre tid. Flera klubbar sägs ha varit och vara intresserade av svensken, och oftast har det handlat om att Premier League-klubben Manchester United har varit närmast en affär.

Mittbacken har koll på alla rykten men har valt att inte lägga någon större vikt i vad som skrivs eller rapporteras om i olika medier.

– Jag vet att det skrivs mycket men jag tror inte att det är rätt sätt att läsa allt hela tiden. Jag vill fokusera på det som är viktigt för mig och jag tror inte att det skulle passa mig att läsa rykten, säger han.

"Ingen aning"

Vad skulle vara rätt kliv för dig?

– Det har jag ingen aning om. Jag trivs bra i Portugal och känner att jag utvecklas varje dag. Det är ett bra ställe för mig och en bra miljö att utvecklas i. Jag trivs bra där nere och har ett långt kontrakt.

Vad har du för steg kvar att ta?

– Jag är fortfarande ung och känner att jag har lång väg att gå tills att jag är på den nivå som jag vill vara. Det är småsaker som måste förbättras, och det är väl att kunna värdera situationer när man ska göra vissa saker.

För Victor Nilsson Lindelöf handlar tillvaron i stället om här och nu.

Och just nu kretsar allt kring Sveriges VM-kvalmöte med Frankrike på fredag.

– Det ska bli väldigt roligt att få spela, om nu Janne (Andersson, förbundskapten) väljer att starta med mig, säger han.

– Det ska komma mycket publik, så det ska bli kul att få spela inför svenska folket på hemmaplan mot en så pass bra nation som Frankrike. Jag hoppas vi kan komma upp i en bra nivå och ge Frankrike en bra match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.