Rubensson med drömmål när Häcken tog tung seger mot BP

Häcken fortsatte sin jakt på Europaplatserna mot BP under lördagen.
De gulsvart-randiga dominerade spelmässigt i perioder på Bravida arena och vann till slut med 1–0 efter ett drömmål av Elin Rubensson.
– I dag var det viktiga att ta tre poäng – vilket vi gör, säger hon efter matchen.

|

Efter den starka insatsen borta mot Paris Saint-Germain, som slutade i en sen 1–2-förlust i veckans Champions League-kval, väntade ett hemmamöte mot BP för Häcken.

Inför helgens omgång låg Häcken fyra i den damallsvenska tabellen med fyra poäng upp till tredjeplatsen – den sista som innebär kval till Champions League nästa säsong.

Mot BP under lördagen tog klubben ett viktigt kliv genom att se till att kamma hem alla tre poängen via en 1–0-seger på Bravida arena.

– Vi ska gå för att ta tre poäng i varje match. Det finns inga lätta matcher, vilket vi såg i dag, säger segerskytten Elin Rubensson.

Tidigt drömmål gav segern

Redan efter fem minuter hade Häcken kopplat greppet mot kvalplatsplacerade BP. Hemmalaget pressade högt och tryckte ned sina för dagen vitklädda motståndare.

Och det skulle ge effekt omgående.

I den nionde minuten avlossade Elin Rubensson ett avslut utanför straffområdet som vackert seglade in i det bortre krysset. Drömstarten var ett faktum.

– Jag fick ett skottläge och drog till. Det var gött, det är alltid skönt att göra mål, säger hon efteråt.

Bara tre minuter senare kunde Dora Zeller raka in Häckens andra mål – trodde hon. Målet vinkades i stället av för offside efter att Elma Junttila Nelhage befunnit sig på fel sida linjen framför mål.

Häcken var även fortsättningsvis spelförande och skapade ett par heta målchanser, bland annat genom Anna Csiki, men fick nöja sig med en 1–0-ledning i paus.

Den andra halvleken bjöd på ett något mer böljande spel. Häcken hade svårare att skapa de vassaste av målchanser medan BP spelade upp sig.

Bortalaget skapade ett par lägen i matchens slutskede, men Häcken kunde till slut reda ut situationen och ta en tung trepoängare i jakten på Europaspelet.

– Det är kanske inte vår bästa match spelmässigt, men vi är inne i en tufft period nu med mycket matcher så det viktigaste var att ta tre poäng, säger Rubensson.

Hur kändes kroppen efter veckans CL-möte?

– Den kändes ändå bra. Vi är tränade för detta och har vetat vad som komma skall.

Märktes det av överhuvudtaget tycker du?

– Jo men det var ju inte vår bästa prestation offensivt, så det är klart att det kan ha spelat in.

Så spelade Häcken

(4–2–3–1): Jennifer Falk – Molly Johansson, Aivi Luik, Elma Junttila Nelhage, Anna Sandberg (Hanna Wijk, 46) – Elin Rubensson, Filippa Curmark – Anna Csiki (Andrine Hegerberg, 66), Mille Gejl (Marika Bergman Lundin, 76), Dora Zeller (Emily Madril, 66) – Stine Larsen (Pauline Hammarlund, 46)