Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Romas ägare James Palotta har sålt klubben för sex miljarder kronor. Här är han med Francesco Totti efter legendarens sista match i Roma-tröjan.  Bild: Alessandra Tarantino
Romas ägare James Palotta har sålt klubben för sex miljarder kronor. Här är han med Francesco Totti efter legendarens sista match i Roma-tröjan. Bild: Alessandra Tarantino

Ruben Östlund-producent köper Roma – för sex miljarder kronor

Det har länge spekulerats kring ägarfrågan i AS Roma.
Nu verkar cirkusen ha nått sitt slut.
Under dagen gick klubben ut med att ägaren James Palotta säljer klubben.

Förhandlingarna kring en försäljning av AS Roma har pågått under en längre tid men verkar nu nått vägs ände.

I ett uttalande meddelar klubben att den amerikanska ägaren James Palotta nått en överenskommelse om en försäljning av klubben och att affären blir helt klar innan månaden är över.

Den nya ägaren blir landsmannen Dan Friedkin som köper klubben för 591 miljoner euro, drygt sex miljarder i svenska kronor.

Dan Friedkin har bland annat flera produktionsbolag som arbetar med film och TV-serier och amerikanen har bland annat varit exekutiv producent för Göteborg-regissören Ruben Östlunds Guldpalms-vinnande film ”The Square”.

Säljer klubben efter åtta år

James Palotta har varit Romas ägare sedan 2012, men säljer nu alltså klubben.

”Jag är glad att bekräfta att vi nått en överenskommelse med The Freidkin Group för en försäljning av AS Roma. Vi har signerat kontraktet inatt och under de kommande dagarna kommer vi arbeta med färdigställa de formella delarna som kommer resultera i att klubben byts över, säger James Palotta till Romas hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.