Rosengård krossade GFC i toppmötet: "Surt att det rinner iväg"

Sju poäng och obesegrat efter tre omgångar. Men mot Rosengård kom en riktig käftsmäll för GFC som förlorade med 0-5. – Det känns väldigt surt att det rinner iväg, det är för dåligt, säger Elin Landström.

ANNONS
|

Göteborg FC har övertygat under säsongsinledningen. I hemmamatcherna mot Kif Örebro och Vittsjö blev det full pott och borta mot Kvarnsveden var det bara minuter i från att göteborgarna även där fick med sig tre poäng, men ett sent 3-3-mål gjorde att man då fick nöja sig med en pinne. Resultaten innebar att det var ett obesegrat GFC med stort självförtroende som åkte till Malmö för match mot guldfavoriten Rosengård. Men trots den fina sviten i ryggen slutade årets första riktiga eldprov med ett tungt nederlag. Rosengård, med Lotta Schelin från start för första gången den här säsongen, var ett nummer för stort och kunde köra över Stefan Rehns lag med hela 5-0.

ANNONS

– Det blev väldigt stora siffror till slut, och det känns otroligt tråkigt att vi inte kan hålla ihop det bättre än vad vi gjorde, det är frustrerande, säger försvarskuggen Elin Landström.

Inledningsvis stod gästerna upp bra, men några ödesdigra minuter innan paus ställde till det, säger Elin Landström.

Först var det Sanne Troelsgaard som snappade upp en utboxning från Jennifer Falk, och rakade upp bollen i nättaket. Ett par minuter senare var det Lotta Schelins tur, anfallaren sprang sig fri och kunde behärskat rulla in 2-0. Efter paus ökade sedan Ella Masar på till 3-0, fint framspelad av Schelin.

– Till en början kändes vi rätt trygga, och vi följde matchplanen. Men efter 3-0-målet kändes det som att luften gick ur oss. Det som stör mig mest just nu är att vi lät det rinna iväg så som vi gjorde, säger Landström och fortsätter:

– Några av deras mål var bra prestationer, det är ju ett riktigt bra lag vi möter, men vi bjöd också på en del. När Lotta fick ett friläge var det ett svagt missförstånd av oss, det ska inte hända.

Är Rosengård ett nummer för stort för er, eller är det mer att ni inte kommer upp i nivå?

ANNONS

– Just nu känns det självklart som att de är ett nummer för stort. Men vi åkte till matchen med goda förhoppningar om att kunna ta poäng och som sagt, en bra bit in i matchen kändes det bra. Nu blev det inte så, vi får ta nya tag.

Hur går man vidare efter en sådan här käftsmäll?

– Vi får titta på den här matchen igen. Vi ska inte bara glömma bort det här, det gäller att analysera och se vad vi gjorde bra och vad vi måste göra bättre. Då tror jag faktiskt vi kan ha stor nytta av den här matchen i framtiden. Men just nu känns det ju bara som att man vill glömma den...

ANNONS