Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rooneys vädjan till fansen: "Åk inte till Frankrike"

England hotas av uteslutning ur EM om nya våldsamheter uppstår. Därför går nu förbundskapten Roy Hodgson och lagkapten Wayne Rooney ut och vädjar till supportrarna. – Res inte om ni inte har biljett, säger Rooney.

Det var otäcka scener som inträffade när huliganer intog Marseilles gator och slogs inför matchen mellan England och Ryssland. Flera människor skadades ute på stan. Även inne på arenan fortsatte oroligheterna när ryssar efter slutsignal gick till attack mot engelsmän som tvingades fly.

Uefa valde efter incidenterna att skicka en varning till båda engelska och ryska förbundet att lagen riskerar att uteslutas ur EM om nya våldsamheter uppstår.

Efter det hotet går nu Englands förbundskapten Roy Hogdson och lagkapten Wayne Rooney ut i en video som publiceras på det engelska lagets twitter och uppmanar engelska fans att ta det försiktigt och inte åka till Frankrike om de inte har biljett.

– Som manager för England är jag givetvis väldigt orolig över hotet som hänger över oss och sanktionerna som kan drabba oss. Vi har arbetat väldigt hårt för att ta oss hit och vill verkligen stanna kvar i tävlingen. Jag vänder mig därför till våra fans. Vi är väldigt tacksamma över stödet vi får under matcherna, men jag ber er försöka se till att hoten som finns inte blir verklighet, säger Hodgson.

– Jag vill tacka de engelska supportrar för det fantastiska stöd vi fick mot Ryssland. Nu har vi en tuff match mot Wales. Så jag ber supportrarna att inte resa om ni inte har biljett. Ni som har biljett, ta det försiktigt och var förnuftiga och fortsätt med ert fantastiska stöd till oss spelare. Tack, säger Rooney.


Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.