Rooney fixade oavgjort i derbyt

Liverpools Mohamed Salah fortsätter att glänsa i Premier League. I derbyt mot Everton prickade han in sitt 13:e mål för ligasäsongen. Men Wayne Rooney kvitterade på straff och såg till att den klassiska duellen slutade 1–1.

|

Ledningsmålet i 42:a minuten var av högsta klass. Med styrka och precision såg Mohamed Salah, nyförvärvet från Roma, till att hemmalaget Liverpool fick med sig 1–0 från första halvleken i derbyt mot Everton.

Styrkan använde han för att vända bort backen Cuco Martina.

Och precisionen när han med vänsterfoten placerade bollen högt i målvakten Jordan Pickfords bortre hörn.

Målet var Salahs 13:e i Premier League och såg ut att lägga grunden till en ny trepoängare i Premier League.

Rooney kvitterade

Men någon ny seger blev det inte för Liverpool.

Wayne Rooney satte kvitteringen i 77:e minuten på straff, efter att Liverpools Dejan Lovren gått in för bryskt i en duell med Dominic Calvert-Lewin, och såg därmed till att Everton fortsätter starkt sedan managern Sam Allardyce tog över klubben i slutet av november.

Giroud räddade poäng för Arsenal

Olivier Giroud agerade, precis som Rooney, i rollen som poängräddare i Arsenals 1–1-möte borta mot Southampton.

Fransmannen byttes in i 72:a minuten. Drygt en kvart senare nådde han högst på Alexis Sanchez inlägg och nickade in 1–1 i målvakten Fraser Fosters bortre hörn.

Det var dock hemmalaget som inledde bäst. Redan i tredje minuten slog Charlie Austin, anfallaren som för en vecka sedan räddade en poäng borta mot Bournemouth, till och gav Southampton en drömstart.

Efter drygt en timme var Oriol Romeu nära att öka på till 2–0 – men träffade ribban. I stället var det Arsenal som till slut fick läget, inhopparen Olivier Giroud tog vara på möjligheten och ordnade en poäng till gästande Arsenal.

I kvällsderbyt – mellan tvåan Manchester United och ettan Manchester City – inleder Victor Nilsson Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic på hemmalaget Manchester Uniteds bänk.