Rooney en förlorare på Old Trafford

|

Åskådarna hade tagit med sig banderoller och skyltar. Och när Wayne Rooney till slut klev in på Old Traffords gräs – den här gången i blå tröja i stället för röd – ställde sig hemmalagets fans upp och visades sin uppskattning med värmande applåder.

Rooney, som lämnade Manchester United efter förra säsongen och skrev på för tidigare klubben Everton, uppskattade det fina bemötandet men var före avspark bara fokuserad på en enda sak:

Ett bra resultat.

"Självklart var det fint att få ett bra mottagande men det är viktigt för Everton att få med sig ett bra resultat. Det kommer vara lite konstigt men nu är jag en Evertonspelare och allt som finns i mina tankar är att vi ska försöka vinna", sade anfallaren enligt Premier Leagues webbsida.

Drömmål av Valencia

Det enda 31-åringen fick med sig hem var mottagandet.

Efter Antonio Valencias drömmål i fjärde minuten – han drog till på halvvolley på Nemanja Matics boll – handlade det mest om Manchester United.

22 minuter senare utnyttjade Romelu Lukaku, som spelade i Everton i fjol, gästernas slarv. Han fick ett friläge mot målvakten Jordan Pickford, men belgaren skickade avslutet utanför bortre stolpen.

I 65:e var Juan Mata något närmare 2–0, men frisparken från spanjoren träffade stolpen.

Rooney fick en chans

I stället var det Henrich Mchitarjan som hittade rätt och satte dit hemmalagets andra mål i 83:e minuten. I 89:e tryckte Lukaku in 3–0 och på tilläggstid placerade Anthony Martial in en straff till 4–0.

Wayne Rooney hade en fin chans i inledningen av andra halvleken, men David de Gea stod för en fin reflexräddning och hindrade sin tidigare lagkompis från att ännu en gång jubla på Old Trafford.