Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ronnie Hellström drabbad av obotlig cancer

Ronnie Hellström, 72, har drabbats av cancer. En elakartad tumör på matstrupen gör det omöjligt att äta.
– Jag tar en dag i taget, en behandling i taget, säger den tidigare målvaktsstjärnan till Expressen.

Ronnie Hellström betraktas som en av Sveriges bästa fotbollsmålvakter genom alla tider. Under sin storhetstid på 70-talet vann han dubbla guldbollar och han har spelat otaliga landskamper för Sverige.

För Expressen berättar legendaren om en tids sjukdom som drabbat honom. Det senaste året har han kämpat mot en obotlig cancer, en elakartad tumör på matstrupen.

– Jag hade svårt att svälja och att behålla maten. I efterhand har man förstått att det var på grund av cancern, säger han till tidningen.

Upptäcktes i mars

Hellström berättar att tumören upptäcktes vid ett läkarbesök i mars i år. Några månader senare, i augusti, fick han kraftiga magsmärtor och fördes med ambulans till sjukhuset. Där opererades han för en inflammation i en tarmficka.

– I vanliga fall hade det inte varit så allvarligt men nu var immunförsvaret så nedsatt. Det var på håret att jag överlevde, har de sagt. Jag låg på sjukhuset i en vecka, berättar han.

Nu går han igenom behandlingar för den obotliga cancern och kämpar för att kunna äta mer normalt igen. Trots den tuffa tiden försöker Hellström se positivt på framtiden.

– Jag tar en dag i taget, en behandling i taget, säger han.

Ronnie Hellström fick sitt genombrott i Hammarby i slutet av 60-talet innan han i många år spelade för tyska Kaiserslautern. Han var med i Sveriges VM-trupp 1974, när laget slutade femma.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.