Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ronaldos final – från mardröm till eufori

Portugal drabbades av sin värsta mardröm när Cristiano Ronaldo bars ut på bår i tårar redan efter 25 minuter i EM-finalen mot Frankrike. Sen började han coacha - och efter vinsten såg han gladast ut av alla.

Redan i den åttonde minuten i EM-finalen mellan Frankrike och Portugal fick superstjärnan Cristiano Ronaldo fick en smäll på knät av Dimitri Payet och föll illa. Det såg från början inte så farligt ut, men visade sig bli förödande. Efter en stunds behandling med kylsprej haltade han av planen men kom in strax igen. 

Strax därefter signalerade Ronaldo ytterligare behandling. Efter knappt 20 minuter tvingandes han inse skadans kaliber. Han vankade av och han, satte sig ner, kastade kaptensbindeln i gräset och brast ut i tårar. Stjärnan ersattes av Ricardo Quaresma och gav bindeln till Nani.

Den 31-årige spelaren är historisk i EM-sammanhang med nio mål och den förste att göra det i fyra olika EM. För tolv år sedan var han i sin enda tidigare mästerskapsfinal när Portugal stod som värdnation 2004. Det slutade i en snöplig förlust mot Grekland.

Därefter har Ronaldo varit den som fått bära nationen på sina axlar. 

Real Madrid-spelaren har vunnit La Liga, Premier League, Champions League och inte gjort någon hemlighet att han saknade en titel med sitt landslag.

– Jag har alltid drömt om att vinna med Portugal, jag hoppas att det är vår tur nu, sade han inför matchen. 

Det såg mörkt ut för Portugal mot Frankrikes stjärnlag.

Men Ronaldo blev ändå en centralpunkt i matchen efter att han kommit ut från omklädningsrummet inför förlängningen. Trots sin skada kunde han inte sitta still på bänken. Han peppade spelarna, var mer engagerad än förbundskaptenen Fernando Santos vid sidlinjen. Det hela såg ut att vara en utmärkt början på en tränarkarriär. Till slut fick han fälla sina tårar igen efter att Eder gjort matchens enda mål i förlängning. 

Glädjetårar. 

Efter slutsignalen var han ute och firade och skulle få lyfta den efterlängtade bucklan på Stade de France. Glädjen visste inga gränser och guldet betyder Portugals första i mästerskapssammanhang.