Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cristiano Ronaldo har försett Portugals U17-lag med nya skor efter avancemanget till EM. Bild: Bildbyrån, Skärmdump
Cristiano Ronaldo har försett Portugals U17-lag med nya skor efter avancemanget till EM. Bild: Bildbyrån, Skärmdump

Ronaldos fina gest efter U-landslagets succé

Portugals U17-damer imponerade stort i EM-kvalet och tog sig vidare efter en andraplats i gruppen. Nu belönas laget – av ingen mindre än landets bäste spelare, Cristiano Ronaldo.

Efter två segrar och en oavgjord match står det klart att Portugals U17-damer är klara för spel i EM 2020. Efter succén skulle en stor överraskning vänta för framtidslaget.På landslagets officiella Instagram-konto har en video publicerats där spelarna i laget får beskedet att ingen mindre än Juventusstjärnan och Portugals absolut bästa fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo, skänkt ett par fotbollsskor till samtliga av spelarna.

Gesten chockade många av spelarna som också fick med sig en hälsning från Ronaldo.

"När jag var liten hade jag en enkel men samtidigt galen dröm. Nej, det var inte en sådan dröm du har när du sover, utan en dröm som håller dig vaken om nätterna. Jag ville bli den bäste fotbollsspelaren i världen, så jag vigde mitt liv - i gymmet och på träningsplanen - åt att få den drömmen förverkligad. Jag hoppas att ni kan göra samma sak. Om jag klarade det, så kan ni också göra det", säger Ronaldo.

Cristiano Ronaldo skrev nyligen ett tioårigt sponsorkontrakt med Nike. Ett kontrakt värt totalt 1,7 miljarder kronor.

Den 34-årige världsstjärnans Juventus toppar just nu Serie A efter nio spelade omgångar. Ronaldo själv har spelat sju av matcherna och på dessa noterat fyra mål och en assist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.