Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cristiano Ronaldo ser ut att bli borta från spela under de fyra kommande veckorna.

Ronaldos dom – kan missa ny final

Cristiano Ronaldo tvingades lämna EM-finalen skadad efter bara 25 minuter. Nu ser superstjärnan, enligt spanska Marca, ut att missa fyra veckor med en vrickning i vänsterknät.

Det var redan efter ett fåtal minuter av gårdagens EM-final mellan Portugal och Frankrike som superstjärnan Cristiano Ronaldo skadade vänsterknät i en duell med Dimitri Payet.

Efter behandling försökte 31-åringen spela vidare, men tvingades efter 25 minuter att lämna matchen på bår med tårar rinnandes längs kinderna.

Från sidlinjen fick han sedan, till sin stora glädje, se Portugal ta hem EM-pokalen.

Nu har dock Ronaldos skada undersökts av landslagets läkarteam – och enligt spanska Marca handlar det om en vrickning på ligamenten i knät som innebär att han kommer att bli borta från spel i ungefär fyra veckor.

Storstjärnan spelar till vardags i Real Madrid – och spanska ligan drar igång den 21 augusti. Den premiären ska därmed sannolikt inte vara i fara.

Däremot kan Ronaldo komma att missa europeiska supercup-finalen mot Sevilla som spelas i Trondheim den 9 augusti.

Fram till finalen var han glödhet och slog flera rekord under mästerskapet. Bland annat genom att bli förste spelare att göra mål under fyra olika EM – och han passerade dessutom legendaren Luis Figo som Portugals meste landslagsspelare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.