Ronaldos brandtal bakom EM-guldet

Efter att ha tvingats utgå knäskadad tog Cristiano Ronaldo en ny roll under EM-finalen: Inspiratör. Nu berättar försvararen Cedric om Ronaldos brandtal i halvtidspausen mot Frankrike. – I halvtid så sa Cristiano fantastiska saker till oss. Han gav oss mycket självförtroende och sa: "Lyssna killar, jag är säker på att vi kommer vinna så håll ihop och fajtas för det", säger Cedric till ESPN.

ANNONS
|

EM-finalen blev inte vad Cristiano Ronaldo tänkt sig. Tidigt i den första halvleken gick Dimitri Payet in hårt i en duell och smällde på Ronaldo vars knä vred sig.

Den portugisiske lagkaptenen tvingades byta men hans final var inte över där.

När han inte var kvar på planen tog Cristiano Ronaldo en ny roll som inspiratör för sin lagkamrater.

För ESPN berättar Cedric om Ronaldos betydelse för laget där han under halvtidspausen höll ett brandtal för sin lagkamrater.

– I halvtid så sa Cristiano fantastiska saker tilloss. Han gav oss mycket självförtroende och sa: "Lyssna killar, jag är säker på att vi kommer vinna så håll ihop och fajtas för det", säger Cedric.

ANNONS

Det var inte bara i paus som Ronaldo låg på sina lagkamrater. Under förlängningen återfanns han på sidlinjen och skrek och peppade portugiserna.

–Han hade en fantastiskattityd. Han hade många inspirerande ord till alla spelare och laget svarade på det, säger Cedric.

ANNONS