Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Ronaldo showade när Real sänkte Dortmund

Dubbla fullträffar i öppningsmatchen mot Apoel. I prestigemötet med Dortmund levererade Cristiano Ronaldo två mål igen när Real Madrid vann med 3-1. I samma grupp vann Tottenham över Apoel – när Harry Kane stod för ett hattrick.

I ligan har Real Madrid och Cristiano Ronaldo börjat tveksamt. Laget är så här långt in i säsongen redan sju poäng efter ärkerivalen Barcelona och Ronaldo har fått stora delar av inledningen spolierad av den fem matcher långa avstängning som han ådrog sig i samband med det första mötet mot katalanerna i supercupen. 

Men i Champions League levererar Real och den portugisiske storstjärnan. Mot Apoel i årets första gruppspelsomgång slog 32-åringen till med två baljor när den tvåfaldigt regerande mästaren städade av cyprioterna med 3-0. Mot Borussia Dortmund inför ett traditionsenligt högljutt Westfalenstadion fortsatte framgången när Ronaldo på nytt prickade dit två fullträffar. 

Det var dock en annan stjärna som skulle inleda målskyttet i ett svängigt och chansrikt prestigemöte. Dani Carvajal hittade med ett väl avvägt inlägg Gareth Bale i den 18:e minuten. Walesaren tvekade inte utan placerade elegant in 1-0 med en behärskad volleybredsida. 

Kane hattrick-hjälte  

Dortmund var dock inte på något sätt ofarligt, tyskarna skapade en del högkvalificerade chanser, men även nästa mål blev Reals. Gareth Bale skickade in ett lågt inspel som Ronaldo mötte med ett distinkt avslut till 2-0 i inledningen av den andra halvleken. Pierre-Emerick Aubameyang skapade viss nerv i drabbningen när han bara fyra minuter senare skickade in 1-2, men det var Real och Ronaldo som skulle få sista ordet. Anfallaren sprang sig fri i den 79:e minuten och bombade in 3-1. 

Samtidigt vann Tottenham, där Harry Kane gjorde hattrick, borta mot Apoel Nicosia med 3-0, vilket gör att Real Madrid och Spurs har kopplat ett ordentligt grepp om grupp H. Efter två omgångar har lagen sex poäng vardera medan Dortmund och Apoel än så länge står på noll.  
För svensk del var det en blytung afton. Emil Forsberg spelade hela matchen för Leipzig när tyskarna föll borta mot Besiktas med 2-0. Sam Larsson fick hoppa in i den 86:e minuten mot Napoli när Feyenoord förlorade med 3-1.