Ronaldinho: "Barcelona vill ha PL-stjärnan"

ANNONS
|

Toppnivån är sedan länge passerad och han saknar en klubbtillhörigheti nuläget, men en av 2000-talets främsta fotbollsspelare slutar aldrig att vara aktuell.

Mellan 2003 och 2008 vände Ronaldinho ut-och-in på många försvar i Barcelona-tröjan, samtidigt som han spelade en nyckelroll i Brasiliens landslag.

Numera är LiverpoolsPhilippe Coutinho en av de främsta offensiva brassarna ivärldsfotbollen. För tillfället är 24-åringen skadad, men under hösten var han en av Premier Leagues mest framstående spelare. På 14 framträdanden har han levererat sex mål och lika många assist under säsongen.

Och Coutinhos form har inte gått obemärkt förbi. Åtminstone inte om man ska tro landsmannen Ronaldinho, som i dag är ambassadör för Barcelona och fortfarande har tentaklerna ute i sin före detta klubb. I en intervju under julhelgen hävdade den förre världsspelaren att Barcelona är sugna på Liverpool-esset.

ANNONS

– Jag vet att Barcelona följer honom nära och det förvånar mig inte, säger Ronaldinho enligt engelska The Sun.

Han håller Coutinho som en av Europas främsta spelare i dag.

– Liverpool vill behålla honom men självklart drar den typen av spelare till sig intresse från andra stora klubbar. Jag hoppas att Coutinho blir frisk snart och återigen kan visa att han är Liverpools bästa spelare.

ANNONS