Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Ronald Koeman: Zlatan är en av de mentalt starkaste

På tisdagskvällen gör Zlatan Ibrahimović comeback i Premier League – hemma mot Everton. Gästernas manager Ronald Koeman har stor respekt för den 35-årige anfallaren.

Koeman tränade Ibrahimović ett par säsonger i Ajax, de två profilerna känner varandra väl och den nederländske managern är inte förvånad över svenskens framfart i Premier League.

– Jag är inte överraskad, han är så skicklig och stark. Han är en av dem mentalt starkaste spelarna jag vet. Jag beundrar honom fortfarande, säger Koeman enligt Daily Mail och fortsätter:

– Trots sin ålder är han fortfarande väldigt viktig för laget. Han fortsätter att göra mål och visar att han är en av de bästa – jag har stor respekt för honom.

I början av 2000-talet tillbringade Koeman och Ibrahimović ett par säsonger tillsammans i de nederländska storklubben Ajax. Något som verkar ha varit en spännande period i Evertonmanagerns karriär.

– Jag tränade Zlatan när han var ung, och ibland problematisk. Men, det är normalt. Jag är också lättare att jobba med nu än när jag var 19 år.

Läs även: Manchester United har usel hemmastatistik i Premier League – kan slå klubbrekord

Everton kommer till Old Trafford med samma trupp som i derbyt mot Liverpool. Och räkna med speltid för 18-årige talangen Tom Davies, som nyligen skrev på ett nytt långtidskontrakt.

– Han den av de unga spelarna som har utvecklats mest de senaste månaderna. Att vi kan behålla den typen av spelare är en signal till alla vad klubben vill åstadkomma, säger Koeman.