Roma vidare efter makalös vändning mot Barcelona

Roma stod för en rejäl sensation när man besegrade Barcelona med 3-0 hemma på Olympiastadion och avancerade till semifinal i Champions League.
– Det här är ju ett mindre fotbollsmirakel och sådant som bara händer i romerska sagor, säger Erik Niva i Viasat studion. Klart för semifinal blev även Liverpool som slog Manchester City med 2-1.

|

Roma var piskat att vinna med 3-0 efter att Barcelona vunnit det första mötet med 4-1 – och Roma fick en kanonstart på matchen. Edin Dzeko satte 1-0 i den sjätte minuten efter att ha förvaltat Daniele De Rossis fina passning.

I inledningen av den andra halvleken fälldes Dzeko av Gerard Piquè med straff som resultat. Den straffen skickade De Rossi säkert i mål. I det läget var Roma bara ett mål från semifinal.

Det målet skulle också komma. Kostas Manolas nickade in 3-0 i den 82:a minuten. Stämningen på Olympiastadion i Rom gick inte ta misste på.

Barcelona tryckte på för ett mål, men någon kvittering kom aldrig. Roma stod därmed för en rejäl överraskning.

– Det var otroligt, galet… jag vet inte hur jag ska beskriva det. Vi gjorde verkligen det som ingen trodde var möjligt, sade Edin Dzeko i Viaplays sändning.

– Det här är ju ett mindre fotbollsmirakel och sådant som mest bara händer i romerska sagor, säger Viasats expert Erik Niva.

Liverpool slog ut City

Manchester City var, liksom Roma, piskat att vinna med minst 3-0 efter att Liverpool vunnit det första mötet hemma på Anfield med just 3-0. City fick också en drömstart på matchen när Gabriel Jesus kunde rulla in 1-0 redan i matchens andra minut.

Men till skillnad från italienarna lyckades man inte fixa en vändning – istället föll man även i returmötet.

Brassen Roberto Firmino fastställde slutresultatet till 2-1 för Liverpool som därmed är i semifinal i Champions League.