"Roligare att åka till Ullevi än Rambergsvallen"

ANNONS
|

Elfsborgs Andreas Klarström, 37, lägger av efter säsongen. På söndagen åker han till Göteborg för sin sista bortamatch i allsvenskan.

– Ja, vad ska jag säga. Det känns helt okej. Absolut. Det är klart att det är lite speciellt men jag har haft tid att bearbeta känslorna.

Du kommer upp i totalt 16 säsonger med Elfsborg så det har blivit några matcher i Göteborg genom åren?

– Ja, det har blivit några stycken. Ett tag var det ju fyra lag när även Öis och Gais var uppe. Var det inte fem lag till och med något år?

ANNONS

Jo, år 2000 var Frölunda med också. Hur är det att spela i Göteborg, tycker du?

– Det är väl inget att sticka under stol med att det finns en rivalitet mellan Elfsborg och IFK som inte riktigt finns med Häcken. Det har varit roligare att åka till Ullevi än Rambergsvallen får man säga. Men nu ska det bli kul att se den nya arenan som Häcken har. Spännande, där har jag inte varit. Det känns också som att den passar Häcken bra, de behöver inte ha så stor arena.

Vad har du annars för förhållande till staden Göteborg?

– Det är en skön stad. Jag älskar att komma dit. Det är större än Borås, alltid puls, en fin stad. Lite som en storebror till Borås.

Är du här ofta utanför fotbollen?

– Nej. Efter det att jag fick barn och familj finns inte tiden. Vi försöker så ofta det är möjligt. Då blir det Liseberg och sådana saker med barnen. Skulle man få till en barnfri helg så strosar vi på stan och tar en kaffe i lugn och ro i stället för att gå på Universeum och allt vad det heter.

ANNONS

Vad blir det nu då, efter elitfotbollen? Ska du varva ner?

– Som det verkar just nu så blir det ett break från fotbollen. Det känns väl både sorgligt, skrämmande och spännande på samma gång. Fotbollen är ju lite av en skyddad verkstad och jag har varit i en trygg värld i många år. Det känns som att jag behöver utveckla mig. Jag har, utan att berätta några detaljer, ett jobb klart i stort sett och det har ingenting med fotboll att göra. Blir det så, så avslutar jag allsvenskan hemma nästa lördag och så går jag till det nya jobbet på måndagen.

Vad tror du om guldstriden, Norrköping, AIK eller Blåvitt?

– Det blir spännande att följa uitifrån. Det är tre bra lag. När vi hade en mindre bra period i september hade alla tre en fantastisk period. Vi var i delad ledning då, men hade inte förmågan att hänga med. Det är svårt att säga vilket lag som drar längsta strået, men det vore kul om Norrköping gör det. Det sänder en signal till andra lag att det går att sticka upp.

ANNONS

Hur ser du på matchen mot Häcken?

– Vi ligger fyra nu och den platsen tänker vi behålla. Det kan betyda en Europaplats nästa år. Det var så vi fick den i år, som fyra när IFK Göteborg vann cupen. Häcken är en otroligt viktig match, för det blir ett tajt race mellan oss och Malmö.

ANNONS