Madelen Janogy och Fridolina Rolfö under firandet av VM-bronset.
Madelen Janogy och Fridolina Rolfö under firandet av VM-bronset. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Rolfös stöttning till lagkamraten: "Tufft att gå i genom"

Madelen Janogy har tagit ett break från fotbollen med anledning av psykisk ohälsa och sömnproblem. Nu får hon support av Kungsbackafostrade landslagskollegan och lagkamraten Fridolina Rolfö.
– Det var tufft att inse att hon hade det så jobbigt, säger Rolfö till Sportbladet.

ANNONS
|

Fridolina Rolfö är i stekhet form för tillfället. Under gårdagen vann hennes Wolfsburg mot Frankfurt i den tyska ligan med 5–1 och det var i allra högsta grad landslagsspelaren från Kungsbacka som låg bakom trepoängaren.

26-åringen stod nämligen för ett nickmål och två assist i matchen och var genomgående riktigt bra i matchen.

Någon som har det desto tuffare just nu är Madelen Janogy. Hon fick sitt stora genombrott under fjolårets VM som slutade med svenskt brons, men har efter det gått i genom en tuff period. I en intervju med Expressen har Janogy berättat om problemen som nu tvingat henne att ta en paus från fotbollen.

ANNONS

– Sömnproblemen började för något år sedan, ungefär i samband med att jag kom med i landslaget första gången, och sedan har det bara blivit värre, säger Janogy till Expressen.

"Otroligt stark"

Förutom att Madelen Janogy och Fridolina Rolfö spelar i landslaget ihop så gör de detsamma i Wolfsburg och innan Janogy fick sin lägenhet i Wolfsburg bodde hon hemma hos Fridolina Rolfö. Duon kom varandra nära under den tiden och Rolfö är såklart insatt i Janogys problematik.

– Jag tycker att hon är otroligt stark som valt att öppna upp och berätta och ta tag i det och få hjälp. Hon är på rätt väg, det glädjer mig mycket. Det är tufft att gå igenom det som hon går igenom, säger Fridolina Rolfö i en intervju med Sportbladet.

Madelen Janogy har åkt tillbaka till Sverige och fått full stöttning från sina lagkamrater och lagledningen i sitt arbete med att börja må bättre igen.

– Det är klart att det kommer på tal inom laget. Spelare som ledare har tagit ett stort ansvar och hjälpt henne och också sagt att det är okej att hon åker hem och får den hjälp hon behöver, säger Fridolina Rolfö till Sportbladet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS