Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridolina Rolfö.

Rolfös fantastiska vecka

Supertalangen Fridolina Rolfö får chansen till landslagsdebut efter succén i Linköping. – Det skulle vara riktigt stort att få göra debut, säger hon till GP.

20-åringen, som har IFK Fjärås som moderklubb, har haft en fantastisk vecka bakom sig. Först slog hon till med ett hattrick Champions League mot Liverpool. Under fredagen fick hon en plats i Pia Sundhages svenska landslag till mötet med Tyskland, 29 oktober.
– Det har varit ganska bra dagar här nu, när det har gått lite mindre bra i serien så är det alltid skönt med Champions League och nu även få vara med i landslaget. Jag har ju varit med på en samling tidigare och kände väl att jag var med och nosade, säger hon.

Hon slåss om en plats med anfallare som har gjort 67, 140 och 199 landskamper. Spelare som Kosovare Asllani, Lotta Schelin och Therese Sjögran.
– Inga dussinspelare direkt som jag slåss med … jag vet inte hur Pia tänker men jag hoppas på att få några minuter i alla fall.

Efter två år i Jitex mellan 2011-2013 valde hon att lämna klubben för Linköpings FC. Där har utvecklingen fortsatt för Rolfö. I allsvenskan har hon i år stått för åtta mål och två assist på 18 matcher. Hon har även hunnit med att skjuta hem segern i Svenska Cupen.
– Det har varit ett år med mycket upp och ner. Vi började inte särskilt bra men hittade formen under hösten och hade en svit med sju matcher utan förlust. Men vi hade hoppats vara med och slåss i toppen lite längre än vad vi gjorde, säger hon.

En som är extra spelsugen mot Skottland är Lotta Schelin. Anfallaren och lagets stora stjärna som tangerade det svenska målrekordet i landslaget senast med sitt 72:a landslagsmål.
– Det är klart att jag vill slå rekordet, då slipper man tjatet, säger hon.

Pia Sundhage ger även Umeås målvakt, Malin Reuterwall och anfallaren från Kristianstad, Marija Banusic chansen att få göra landslagsdebut.