Robin Tihi utsatt för hat efter självmålet mot AIK

Robin Tihi gjorde självmål mot AIK – medan han tillhör klubben. Efteråt har han fått utstå hot och hat på sociala medier. ”SKÄMS!”, skriver Värnamos sportchef Enes Ahmetovic på Twitter.

ANNONS
|

Självmålet kom till efter 55 minuter, när Värnamo ledde med 2–1. En misslyckad rensning letade sig in i eget nät.

Ungefär en kvart senare gjorde Tihi ett misstag i försvarsarbetet som AIK kunde utnyttja – och sätta segermålet, 3–2.

Det hela blir extra prekärt, då han är utlånad till Värnamo från just AIK.

Efter matchen har konspirationsteorierna flödat. Vissa har tagit det än längre, och spytt ur sig både hot och hat på sociala medier.

Dessa har fått Värnamos sportchef Enes Ahmetovic att göra ett längre inlägg på Twitter. Där tar han Tihi i försvar, och riktar en rejäl känga till avsändarna av de hotfulla meddelanden.

ANNONS

”Ta en ordentlig titt”

”Om mina söner växer upp och blir hälften så bra yrkespersoner och människor som Robin Tihi är, så kommer jag vara en monumentalt stolt förälder.

Robin är en sann förebild och ett otroligt proffs. Han blickar redan mot att vara bäst på nästa träning och på nästa match. Som han så ofta är.

Medan Robin blickar mot framtiden så bör väl många i detta avlånga land blicka mot närmsta spegel. Ta en ordentlig titt i densamma och fråga er själva vad som ger er rätten att näthata mot en människa vars samtliga aktioner i livet är rena motsatsen till hat …”, skriver han på plattformen, och menar att dessa personer bör skämmas.

Tihi är långt ifrån ensam om att som fotbollsspelare bli utsatt för denna typ av meddelanden på sociala medier.

Marcus Berg har för GP berättat om hur säkerhetspersonal fick patrullera utanför hans hem efter en missad målchans i förra sommarens EM.

Tidigare i år sammanställde GP dessutom en stor enkät, där de allsvenska lagkaptenerna vittnade om en utbredd hatkultur mot dem på sociala medier.

LÄS MER:Lagkaptenernas vittnesmål: Vi utsätts för hat och hot

LÄS MER:Gais-spelare vaknade upp till sms-hot

LÄS MER:Guidetti: "Jag är en bra fotbollsspelare"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS