Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robin Söder blir scout i IFK Göteborg.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Robin Söder blir scout i IFK Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Robin Söder ny scout för IFK Göteborg

Robin Söder lade karriären på hyllan efter säsongen och blev avtackad på Gamla Ullevi, men han blir fortsatt kvar i Blåvitt. Under tisdagen meddelade klubben att 30-åringen är klar som ny scout.

Publikfavoriten och Blåvitt-profilen Robin Söder avslutade sin aktiva fotbollskarriär vid säsongens slut och fick ta emot stora hyllningar från innerplan på Gamla Ullevi. Sedan dess har det pratats om att Blåvitt ska försöka hitta en ny roll i klubben för 30-åringen. Under tisdagen stod det också klart att han inte lämnar Kamratgården riktigt än – Söder är klar som ny scout för IFK Göteborg.

LÄS MER: Robin Söder och Skoftebyns IF i dialog om framtiden

– Det känns riktigt bra att vi knyter just Robin till vår organisation. Han är väldigt motiverad att ge allt sin nya roll precis som han gjorde på plan för Blåvitt, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Olle Sultan, 65, som är scout sedan tidigare kommer finnas kvar i klubben på deltid och blir Söders närmaste kollega.

– Det känns såklart väldigt roligt och spännande med det nya jobbet. Detta är en del av fotbollen som alltid har intresserat mig. Att få påbörja arbetet just i Blåvitt känns toppen. Det är det bästa stället att vara på, säger Robin Söder till klubbens hemsida.

LÄS MER: Robin Söder om karriären och tuffa skadan

I samma veva meddelar också Blåvitt att ledarstaben för säsongen också är spikad. Hannes Stiller fortsätter som assisterande tränare tillsammans med William Strömberg och Alexander Tengryd, som har anslutit inför säsongsstarten. Adad Baranto tillsammans med Páll Jónasson kommer ersätta Jon Karlsson som lagläkare.

LÄS MER: Robin Söder tackades av på Gamla Ullevi – öppnar för ny roll i Blåvitt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.