Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Robin Olsen bänkades – en match från 10 miljoner kronor

Landslagets Robin Olsen har spelat 17 matcher i år för Cagliari, dit han är utlånad från Roma. Enligt italienska uppgifter så lär det inte bli några fler – på grund av en klausul i kontraktet som sätts igång vid 18 framträdanden.

I den gångna helgen kom uppgifter om att Robin Olsen väntas lämna Cagliari, laget han varit utlånad till under säsongen, när kontraktet går ut 30 juni.

Anledningen som först gavs var att Olsen ska ha förklarat för klubben att han inte vill riskera några skador som kan påverka hans framtid.

LÄS MER: Uppgifter: Robin Olsen lämnar Cagliari

Men nu kommer andra uppgifter som pekar på att svenskens minskade speltid beror på en klausul som står skriven i kontraktet mellan Cagliari och Roma, som fortfarande äger Olsen. Något som Fotbollskanalen var först med att rapportera om.

Enligt La Gazzetta dello Sport så finns det en väntande bonus i kontraktet på 900 000 euro, drygt 9,4 miljoner kronor, som aktiveras vid 18 framträdanden i ligan.

Tidningen uppger även att Cagliari vill behålla Olsen säsongen ut om man slipper betala bonusen. Något som Roma inte tillåter.

Robin Olsen fick senast chansen mellan stolparna för två omgångar sedan i mötet med SPAL, i vad som blev svenskens 17:e match denna säsong.

Förlorat sin plats i både Roma och Cagliari

I höstas lånades Robin Olsen ut till Cagliari efter att han förlorat startplatsen i Roma, och fick till en början stå i de flesta av lagets matcher.

Men under vårsäsongen så har det gått trögare för svensken. Lagkamraten och konkurrenten Alessio Cragni har långsamt tagit över startplatsen, och fick chansen i den senaste matchen mot Torino samtidigt som Olsen fick följa matchen från sidlinjen.

Robin Olsen har ryktats vara på väg från Roma under en längre tid och har kopplats ihop med klubbar som Sporting Lissabon och Besiktas inför kommande säsong.

LÄS MER: Olsen bänkad i Cagliaris seger

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.