Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Risp: "Han är verkligen värd sin kultstatus"

Hjalmar Jonsson kom till IFK Göteborg redan 2002. Då fick han Fredrik Risp som rumskompis – som minns tillbaka till hur det hela började.

Mittbacksduon blev rumskompisar och lagkamrater under flera säsonger. Ända till dess att Fredrik Risp flyttade till Turkiet tre år senare.
– Jag tog hand om honom kan man säga. Det var ju nästan direkt efter provträningarna som han kom där och jag minns hur extremt snabbt han anpassade sig. Han kunde prata lite svenska efter bara någon vecka, säger Risp och fortsätter.
– Han var nog den ordningsamme i rummet får man säga …

Vad säger du om gamle rumskompisen, 15 säsonger?
– Det är stort! Det är inte många som spenderar i princip hela sin seniorkarriär i en och samma klubb. Det är få förunnat och det har gett honom lite av en kultstatus. Det är jag glad över för det är han verkligen värd.
– Han kanske inte är den spelaren som utmärker sig men han har hela tiden varit en ledare för laget och bitit ihop när han varit kritiserad.

Väntat att han skulle sluta?
– Det var nog ganska väntat ändå. Han känner väl att han vill sluta på topp och att sluta med lite värdighet. Annars hade han lätt kunnat gneta på i någon säsong till.

Vad betyder tappet för Blåvitt?
– De tappar inte bara rutin utan även ledare. Det är inte bara spelaren som försvinner utan även personen. Det kommer inte bli lätt att ersätta honom. Det är tråkigt att han slutar men jag är glad över att jag fick spela med honom.