Risk för stjärnflykt – men ingen oro i Öis: "Vi för en dialog"

14 spelare sitter på utgående kontrakt i Öis. Om ett par månader är spelarna fria att förhandla med andra klubbar – men Marcus Lantz är inte orolig. – Vi för en dialog med alla som vi vill behålla, säger han.

ANNONS
|

Sommarens transferfönster är bara månader bort. Och då kan det komma att hända saker i Örgryte. Tränare Marcus Lantz har förhoppningar om att en tunn Öis-trupp ska kunna breddas – samtidigt sitter 14 av spelarna i laget på utgående kontrakt, däribland nyckelspelaresom Johan Hammar, Andreas Östling, Johan Elmander och William Atashkadeh.

– Det är så verkligheten ser ut. Det är inte något ovanligt. Vad det gäller kontraktssituationen så för vi en dialog med spelarna som vi vill behålla. Sedan vill man inte hålla på och störa mitt under säsongen, men vi har haft snack tidigare och när det blir sommarpaus får vi sätta oss ner och fortsätta.

ANNONS

Med sex månader kvar på kontraktet är spelarna fria att förhandla med andra klubbar. Men Marcus Lantz säger att han inte har fått några tydliga indikationer på att någon vill lämna.

– Alla är positiva. Det är ingen som öppet har sagt att de inte vill vara kvar i Öis. De vill se vilken riktning den här resan ska ta. Samtidigt förstår jag så klart att spelarna sonderar marknaden. Det är ju så det funkar. Vi spelar i superettan, inte i allsvenskan. Kommer det exempelvis en allsvensk klubb och hör sig för är det klart att spelarenlyssnar, det har jag full respekt för, det är inget konstigt att man vill spela på så hög nivå som möjligt.

"Där är vi lite tunna"

Och om det blir så att spelare redan i sommar väljer att göra klart med någon annan klubb är Öis väl förberedda, menar Lantz.

– Vi ligger inte på latsidan. Jag har varit ute och tittat på andra spelare, som vi har koll på, om det skulle bli så att någon bestämmer sig för att lämna.

Parallellt med arbetet att förlänga de utgående kontrakten ser också klubben över möjligheten att förstärka truppen med etteller ett par nya namn utifrån.

– Vi får se lite hur vi tänker och hur det kommer se ut. Vi har en tunn trupp och är känsliga på vissa positioner, men det är ekonomin som styr allting för hur bred trupp man kan ha.

ANNONS

Vilka positioner är det framför alltdu känner att ni är sårbara på, där ni behöver förstärka?

– Innansäsongen tyckte jag mittbackspositionen var en del av laget där vi hade mycket folk. Men nu,inför mötet med Värnamo, ser det exempelvis inte alls ut så. Hannes Sahlin är avstängd, Tommie Veljovic ser ut att ha åkt på diskbråck och Fredrik Björck dras med sina skadeproblem. Då har vi helt plötsligt bara Johan Hammar. Vi kommer göra en utvärdering av Fredriks och Tommies skadesituation framöver, det kan det bli aktuellt med en mittback.

Han fortsätter:

– Och även en anfallare har jag ju sagt att jag vill ha in. Jag är jättenöjd med spelarna som vi har, de gör ett kanonjobb, men åker vi på en skada eller avstängning i anfalletså är vi litetunna.

ANNONS