Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rieks oväntade passning till Ankersen: "På vissa sätt inte"

Sören Rieks missar matchen mot Sarpsborg och saknar redan Jakob Ankersen, som flyttar till Belgien. – Han har haft en bra tid här, säger ”Blåvitts viktigaste spelare”.

Jörgen Lennartsson har vid ett flertal tillfällen pekat ut Sören Rieks som sitt lags bästa och viktigaste spelare. 2016 gjorde han elva poäng på 22 matcher och hade bara Emil Salomonsson och Tobias Hysén före sig i den interna poängligan.

– Det är klart att man är nöjd med att höra. Det är bra när tränaren gillar en och ens spelsätt. Det tar jag bara som en komplimang, som ger självförtroende, säger Sören Rieks, som ägnade fredagen åt rehabträning i Prioritet Serneke Arena ihop med sjukgymnast Fredrik Larsson och lagkamrat Patrik Karlsson Lagemyr.

Fredagens stora nyhet var att Rieks danske landsman Jakob Ankersen lämnar Blåvitt för spel med belgiska ligatrean Zulte Waregem.

– Det är bra för Jakob. Det känns som en bra flytt för honom. En bra liga. Toppklubb, också. Jag tror att det är ett bra steg för honom.

Kommer du sakna honom?

– På vissa sätt. På vissa sätt kommer jag inte sakna honom. Haha! Han är en bra kille, det är klart att vi kommer sakna honom.

Jakob Ankersen spelade oftast högermittfältare, men även en del till vänster. Sören Rieks om 26-åringens tid i Blåvitt:

– Det har varit nyttigt att spela tillsammans med honom. Vi har spelat bra ihop. Vi har haft det bra även utanför planen. Han har haft en bra tid här och vunnit cupguldet, även om han missade SM-guldet, som är det största.

Sören Rieks, som också varit omgärdad av flyttrykten, verkar bli kvar i IFK Göteborg.

– Det är status quo. Det handlar mer att komma tillbaka till 100 procent från fotskadan.

Status där?

– Den är okej efter att jag fick en spruta där, så känner jag inte så mycket som förut. Jag har legat lite lågt här i veckan och hoppas kunna vara tillbaka 100 procent på måndag.

Kanske spela på onsdag?

– Ja, det hoppas jag på.