Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rieks om framtiden: "Vi pratar inte alls just nu"

IFK Göteborg och Sören Rieks har under säsongen förhandlat om en förlängning av danskens kontrakt. Men med månader kvar på avtalet ligger diskussionerna tillfälligt på is. – Vi pratar inte alls just nu, säger Rieks.

Sedan Sören Rieks anslöt till IFK Göteborg sommaren 2014 har dansken varit en av Blåvitts allra mest tongivande spelare. Och inför årets säsong var klubbledningen tydlig med att målsättningen så snart som möjligt var att förlänga yttermittfältarens utgående avtal. Sedan dess har det varit många turer fram och tillbaka. Nu, med några månader kvar på Rieks kontrakt, är en förlängning fortfarande inte i hamn och för tillfället förs inga diskussioner mellan parterna. 

– Vi pratar inte alls just nu, säger spelaren efter Blåvitts sista träning inför matchen mot IK Sirius. 

30-åringen, som undantaget en stark period i somras har haft svårt att nå samma nivå som tidigare år i Blåvitt, vill dock inte hugga något i sten gällande framtiden. En fortsättning på Kamratgården är långt ifrån uteslutet. 

– Jag är inte inställd på så mycket. Vi får se de närmaste månaderna vad som kommer hända, sedan får vi ta ett snack när det blir dags för det. 

Förhandlingarna ska återupptas

Blåvitts sportchef Mats Gren säger under torsdagseftermiddagen att planen är att återuppta kontraktsdiskussionerna med Rieks i början av nästa vecka. 

– Jag pratade nyss med Sören, vi kom överens om att vi ska sätta oss ner på måndag eller tisdag och se om vi kan hitta en lösning eller inte. 

– Vi har ju haft diskussioner flera gånger under säsongen, sedan har det legat nere ett tag, framför allt under transferperioden. 

Hur stor möjligheten är att sportchefen lyckas landa en förlängning kan han inte svara på i nuläget. 

– Det blir bara spekulativt att kommentera det, säger han. 

För Rieks del råder det, oavsett om han blir kvar eller inte nästa säsong, inga som helst tvivel om att fullt fokus nu ligger på att avsluta årets allsvenska så bra som möjligt. Efter bottennappet mot AFC Eskilstuna senast känner stjärnan stor revanschlust. 

– Det är bra med en match så snabbt efter en så dålig insats som senast, nu ska vi se till att komma tillbaka och ta tre poäng. 

Han fortsätter: 

– Jag har försökt att släppa förra matchen helt, för det var en känsla som inte alls var bra. När man gör en så dålig insats och får noll poäng med sig från den typen av match, då är man väldigt besviken. 

Men trots svag form och sex raka matcher utan vinst har Rieks stor tro på att Blåvitt ska kunna rubba fredagens motståndare från Uppsala och bryta den negativa trenden. 

– Vi har ett bättre lag. Vi ska inte vika ned oss utan bara ge allt och spela vårt spel, gör vi det är jag hundra procent säker att vi vinner.