Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rieks om framtiden i Blåvitt: "Jag håller alla dörrar öppna"

Sören Rieks, 30, dumpade sin agent Fredrik Risp. Men att han skulle ha stängt dörren för Blåvitt förnekar han. – Jag håller alla dörrar öppna, säger Rieks.

Under torsdagen kunde GP berätta att Sören Rieks hade valt att bryta med sin agent, Fredrik Risp. Då lät det på Risp som att det var tack och hej i den blåvita tröjan för Rieks efter säsongen.
– Vi hade en dialog med IFK någon gång efter transferfönstret stängde. Men då låg vi lite för långt ifrån varandra. Att han väljer att byta agent nu gissar jag betyder att han stänger dörren även för Blåvitt, sa Risp.

LÄS ÄVEN: Rieks bryter med agenten: ”Han är lite besviken”

Under fredagens träning, dagen innan mötet med Halmstad BK var Sören Rieks på gott humör. Den danske yttern som levererat fem mål och sex assist på 26 starter i allsvenskan förnekar att han stängt dörren för Blåvitt.
– Nej, nej. Det har inget med det att göra. Jag kände att det var dags att testa något nytt, säger han.

Men du är besviken att du inte har flyttat?
– Det var inte bara det, det var andra grejer också. Vad ska man säga? Det har ju varit mitt mål länge att testa på något nytt, men ibland händer det inte.

Men har du stängt dörren för Blåvitt?
– Nej. Vi ska spela klart säsongen och sedan får vi se hur det blir med Blåvitt och vad som händer där. Det beror på situationen och vad som kommer att hända här och vilka möjligheter jag har efter säsongen. Jag håller alla dörrar öppna.

Är det tränarfrågan som man vill få reda på?
– Kanske inte just tränaren. Men mer vilken riktning klubben vill gå. Jag vill ju spela i toppen med Blåvitt och en klubb som Blåvitt ska vara i toppen. Det är det viktigaste för mig.

Fått något nytt erbjudande av Blåvitt?
– Nej, inte ännu. Jag och Mats ska prata efter säsongen.

På lördag väntar Halmstad BK för Blåvitt i en match där det för Sören Rieks och hans lagkamrater bara är seger som räknas.
– Vi vill sluta så bra som möjligt, därför ska vi ha segern. Det handlar egentligen bara om tre poäng. Vi är skyldiga oss själva och fansen att sluta så bra som möjligt. Vi har haft en lång och tuff säsong och det hade varit skönt med en bra avslutning, säger han.