Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Rieks om Blåvitts bud: "Inte tillräckligt bra"

Jörgen Lennartsson anser att Sören Rieks är IFK Göteborgs bästa spelare. Därför har klubben erbjudit dansken ett nytt kontrakt – som han har tackat nej till. – Jag har fått ett erbjudande från IFK som jag inte tycker är tillräckligt bra, säger 30-åringen.

29 poäng på 65 matcher, fördelat på 16 mål och 13 assist, varav en assist hittills i år. Där har ni Sören Rieks allsvenska facit sedan ankomsten från NEC Nijmegen sommaren 2014. Efter säsongen går yttermittfältarens avtal med IFK Göteborg ut, förhandlingar om ett nytt har inletts.

– Det är som jag har sagt tidigare. Jag har fått ett erbjudande från IFK som jag inte tycker är tillräckligt bra. Där är vi fortfarande. Vi jobbar fram och tillbaka. Kanske hittar vi en lösning, om vi kan gå i mål med det. Annars får vi se vad som händer efter säsongen, berättar han efter torsdagens träning på Kamratgården, tre dagar före bortamatchen mot Östersunds FK.

Utgångsläget för en överenskommelse mellan parterna är trots allt goda. IFK Göteborg vill behålla Sören Rieks och Sören Rieks vill stanna i IFK Göteborg.

Det gäller bara att komma överens?

– Ja, exakt. Det är skattereglerna som är den största tvisten. Skatten är väl runt 30 procent.

Hur ser samtalen ut med sportchefen? Pratar ni mycket om detta?

– Nej. Det är mest min agent Fredrik (Risp). Det är en okej dialog runt det.

Att de vill ha dig kvar är tydligt, men då kostar det några kronor?

– Ja, så är det ju. Jag har inte så lång tid kvar av karriären heller.

Hur ser intresset ut för en spelare som dig från annat håll?

– Just nu har det inte varit något. Det var lite på gång i vintras, men nu har det varit ganska lugnt. Säsongen har precis börjat. Det kommer alltid finnas något i transferfönstret om man har presterat bra på planen.

Sören Rieks är en av elva spelare vars kontrakt går ut under 2017.

Vad kan sådant ha för betydelse för ett lag?

– Det är en lite speciell situation som klubben befinner sig i. Det är många bra spelare som har utgående kontrakt. Det är nästan halva laget. Det vill man gärna veta, om man skall förlänga, i vilken riktning klubben går. Om de vill kliva tillbaka några steg och bygga upp från början eller satsa.

Det påverkar ditt beslut och säkert andras med?

– Det påverkar. Jag har hela tiden sagt att jag kom hit för att vinna titlar. Det är det vi jobbar på hela tiden, för min del i alla fall. Man ser gärna att vi har ett så bra lag som möjligt.