Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rieks kan bli kvar – Blåvitt har satt för hög prislapp

Poängkungen Sören Rieks ser ut att bli kvar i IFK Göteborg. Detta då klubben har satt en för hög prislapp på 29-åringen, enligt uppgifter till GP.

Sören Rieks blev bäste målskytt under förra säsongen för IFK Göteborg med sina tio mål. I år har det blivit två mål och fyra assist för den 29-årige dansken. Medan Jakob Ankersen är på väg bort från klubben – mittfältaren ska själv ta ett beslut om han vill lämna – så är det inte särskilt troligt att Sören Rieks försvinner i sommar.

Enligt uppgifter till GP ska IFK Göteborg kräva för mycket pengar för 29-åringen då han är livsviktig för klubbens offensiv. Därför ska Mats Gren och Jörgen Lennartsson känna att det är ett mindre smärtsamt tapp att bli av med Ankersen.

Även om prislappen på Rieks, ligger ett par miljoner högre än vad klubbarna i Europa är beredda att betala så saknas det inte intresse för honom.
– Det är många klubbar som scoutat honom. Det är i princip endast klubbar utanför Europa som i dagsläget kan betala vad Blåvitt vill ha just nu. Det återstår att se vad som händer under de närmaste veckorna, säger Rieks agent Fredrik Risp till GP.

Intresset för Rieks ska finnas främst i MLS och arabvärlden. Detta då en annars ganska trolig marknad, den kinesiska stänger under fredagen.