Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rieks efter derbysegern: Vi kan mycket bättre

Blåvitt har fått en drömstart på säsongen med sex poäng på två matcher – men det finns mer att hämta.… – Starkt av oss att vinna utan att imponera, säger Sören Rieks.

Onsdagens derbyseger mot Häcken med 1–0 var IFK Göteborgs nionde raka i allsvenskan utan förlust mot Häcken. Även om den senaste segern satt hårt inne. Efter Sören Rieks vackra 1–0 mål tappade Blåvitt rejält och Häcken pressade på. Demba Savage prickade ribban från distans och John Alvbåge fick jobba hårt.

– Vi slutade springa när vi hade bollen och då blir det svårt, vi slarvade en hel del. Det såg inte bra u för oss där. Vi tappade alldeles för mycket även om vi hade flera bra chanser i början. Men det viktiga var att vinna och det gjorde vi, säger Rieks dagen efter derbyt.

Den danske yttern fyllde 29 år under torsdagen – avgörandet mot Häcken blev lite av en tidig födelsedagspresent.

– Ett väldigt fint mål får jag säga. Vi började på vänsterkanten och hittade snabbt över på andra kanten och ett fint inspel från Emil. Jag kände direkt när jag satte foten till bollen att det här skulle bli mål, säger Rieks och fortsätter.

– Sen är Häcken ett bra lag, men det är som vi sagt tidigare, de är bra offensivt men defensivt är de inte lika bra. Där har vi sårat de flera gånger nu.

Sex poäng på två matcher, lite av en drömstart?

– Det får man säga, det är alltid viktigt med en bra start och det har vi verkligen fått. Skönt också att vi vinner även när vi inte spelar på topp. Att vinna utan att imponera är alltid skönt, men vi kan mycket bättre.

Målkontot öppnat nu, bara nio kvar nu?

– Haha, exakt! Nej, men målkontot är öppnat och förhoppningsvis kommer det bli några fler. Jag vill göra fler mål än förra säsongen, säger Rieks som blev bäste målskytt förra säsongen med sina tio fullträffar i allsvenskan.

För Blåvitt väntar nu en helt ledig fredag innan laget tränar under lördagen och söndagen. På måndag är det dags för ett klassikermöte, ett av de stora rivalmötena i svensk fotboll när IFK Göteborg gästar AIK på Friends Arena.

– Det kommer att bli en väldigt tuff match, en rolig match. AIK har ju redan tappat lite poäng så pressen kommer vara stor på spelarna, vi kommer med två vinster och kan vara lite mer avslappnade, säger Rieks.