Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Richard Yarsuvat. Bild: DANIEL STILLER

Richard Yarsuvat redo för Gais-debut

Ett virus har stört hans första tid i klubben. Men inför matchen mot Qviding är Richard Yarsuvat redo att göra Gais-debut.
– Att dra på sig Gais-tröjan och spela inför fansen ska bli jäkligt roligt, säger måltjuven.

I slutet av januari kritade han på ett kontrakt med Gais. Nu, tre veckor senare, är Richard Yarsuvat redo att dra på sig matchtröjan och göra debut för sin nya klubb.

– Vill Stefan (Jacobsson, tränare) att jag spelar så är jag hundra procent redo. Kanske inte för 90 minuter, men åtminstone för att lira lite.

De tre första träningsmatcherna har han fått följa från sidan. Anledningen? Att han de senaste veckorna har dragits med sjukdomsproblem.

– Jag åkte på ett virus och feber, så jag har varit hemma en del och varit dålig. Jag har lite hosta kvar men annars har det lagt sig. Hade jag inte åkt på det hade jag nog varit matchklar inför den andra matchen.

Trots att han varit krasslig kan han inte nog betona hur bra han tycker att den första tiden i Gais har varit. Inte minst tränare Stefan Jacobsson imponerar stort på forwarden.

– Det har varit underbart. Det känns jättebra. Vi är ett skönt gäng, det är jättebra killar och en tränare som har så roliga träningar. Det var längesen jag kände att jag hade så kul på träning som jag har haft här, säger Yarsuvat som de två senaste säsongerna har spelat i Norrby men som innan dess också har representerat Örgryte, Dalkurd, Elfsborg, Värnamo och Syrianska.

"Det är som dag och natt"

– Ska jag jämföra med förra året är det som dag och natt på träningarna. Nu vill man verkligen, verkligen åka till träningen så var det inte riktigt på samma sätt då. Inget ont om Norrby, absolut inte, men det är mycket, mycket roligare träningar här.

LÄS MER: Gais jakt på Mr X i mål

Det låter som att det har varit över förväntan ... ?

– Ja, faktiskt. Jag hade en jobbig sista tid i Norrby och kände inte glädje. Jag var osäker på hur det skulle bli när jag kom hit, men det känns som att för varje dag som går blir det bara roligare och jag känner bara mer och mer motivation.

När det gäller den egna formen menar han att det är en bit kvar innan han känner sig i toppslag. Men han känner ingen stress.

– Jag är inte i hundraprocentig form, men jag har till april på mig. Ska man ärligt mot sig själv så är jag inte riktigt där, men som sagt, det finns tid kvar. Jag får jaga formen.

LÄS MER: "Vi vet att det är ett känsligt ämne"

Första testet ser alltså ut att bli mot Qviding på Bravida arena.

– Att dra på sig Gais-tröjan och spela inför fansen ska bli riktigt roligt.

– Senast jag lirade match var i november så det är klart att man har saknat det.

Har fått stöd av fansen

Grönsvart kommer till matchen utan att än så länge ha gjort ett enda mål under försäsongen.

LÄS MER: Supporterföreningens kritik mot Gais

Något måltjuven Yarsuvat kan ändra på?

– Haha, kanske det. Men man ska inte pressa sig själv utan bara försöka bidra så mycket man kan och samtidigt vara ödmjuk. Det är inte bara att gå ut och spruta in mål, säger spelaren som när han värvades inte direkt mottogs med öppna armar av alla Gais-fans då han tidigare haft en del kontroverser med klubbens supportrar.

Men det är något som nu ligger bakom 27-åringen, som berättar att han fått väldigt mycket kärlek från fansen sedan han skrev på och som hoppas på ett bra mottagande i sin första match.

– Många har skrivit bra saker till mig, och det har bara varit positivt. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Det har varit många samtal, många sms och jag måste säga att jag har blivit otroligt glad av det, avslutar han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.