Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Rekordmånga såg Östersund i Europa League

Östersunds Europa-äventyr engagerar många svenska fotbollsfans. Lagets fjärde match i gruppspelet i Europa League (1-0-förlust borta mot Athletic Bilbao) sågs av över 600 000 personer, ett nytt rekord för en gruppspelsmatch i Europa League. – Östersunds FK håller definitivt på att bli folkkärt, säger Discovery Networks sportchef Emir Osmanbegovic i ett pressmeddelande.

Efter två segrar och ett kryss kom Östersunds första nederlag i Europa League borta mot den spanska storklubben Athletic Bilbao som tog hem segern med 1-0. ÖFK toppar dock fortfarande gruppen med två matcher kvar att spela. Vid seger i nästa match, hemma mot ukrainska Zorya Luhansk, säkras avancemanget till slutspelet.

Och det är helt klart så att intresset för ÖFK är skyhögt. Faktum är att antalet tittare under mötet med Bilbao nådde rekordnivåer. Som mest var det 655 000 personer som följde matchen, vilket är rekord i Sverige för en gruppspelsmatch i Europa League.

– Östersunds FK håller definitivt på att bli folkkärt, och intresset för klubbens makalösa resa i Europa ökar för varje match, säger Discovery Networks sportchef Emir Osmanbegovic i ett pressmeddelande.