Rekordmånga managers fick sparken i England

Säsongen 2015-2016 sattes det nytt engelskt rekord i att sparka managers – 56 stycken fick lämna sina jobb i de fyra högsta divisionerna.

ANNONS
|

Louis van Gaal, José Mourinho och Brendan Rodgers fick lämna Manchester United, Chelsea och Liverpool. Men det var inte bara toppklubbarna i den engelska fotbollensom hade dåligt tålamod med sina managers.

Totalt fick 56 managers sparken och14 sade upp sig. 70 förändringar alltså – fler än någonsin tidigare, enligt Daily Mail.

– Det är den värsta säsongen någonsin. Det är mycket press i dag, inte bara på managers och spelare, utan också på ägarna och de som sköter klubbarna, säger Richard Bevan, vdLeague Managers Association, till BBC Radio.

– Det gäller för dem som sköter klubbarna att verkligen fundera på vad som är en framgångsrik säsong, fortsätter han och tycker att en manager borde få åtminstone tre år på sig att sätta att visa vad han går för.

Snittanställningstiden för dem som fick sparken den senaste säsongen låg på 1.31 år.

ANNONS

I allsvenskan råder ett minst sagt lugnare arbetsklimat. Säsongerna 1995-2014 fick i snitt fyra tränare lämna sina allsvenska uppdrag enligtFotbollsmagasinet Offside. Och förra säsongen fick alla chansen från premiärentill sista matchen.

* Den tidigare rekordnoteringen i England låg på 53 sparkade managers, säsongen 2001-2002.

Sparkade managers i England 2015-2016

Premier League –11
Championship –18
League One –14
League Two–13
ANNONS