Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rekordbud väntas för att locka över succébacken

Chelsea och Manchester City vill ha honom. Men det ser ut att bli Liverpool som kommer vinna dragkampen om Southamptons försvarssuccé Virgil van Dijk. Det lär dock krävas ett rekordbud för att locka över nederländaren, rapporterar brittiska medier.

Virgil van Dijk har stått för en imponerande säsong i Premier League. Southamptons nederländske försvarare har varit navet i klubbens backlinje under året och nu uppges flera av de brittiska storklubbarna försöka locka över mittbacken.

Chelsea och Manchester City har tidigare pekats ut som de mest troliga klubbarna att landa en värvning av van Dijk – men den senaste tiden ska det i stället vara Liverpool som har stuckit upp som favorit i jakten. 

Något som ska grunda sig i att Van dijk själv ska ha blivit imponerad över hur engagerad Liverpools tränare Jürgen Klopp är i arbetet kring att försöka få till en affär. Men om ligafyran ska lyckas knyta ihop säcken och landa en flytt till Anfield lär det kosta.

Enligt The Telegraph uppges Southampton kräva 680 miljoner kronor för att låta Van dijk lämna. Ett bud, som om det accepteras, kommer att göra 25-åringen till världens dyraste försvarsspelare någonsin.