Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fredrik Reinfeldt ställdes ensam tillsammans med 200 AIK-supportrar. Bild: Bildbyrån
Fredrik Reinfeldt ställdes ensam tillsammans med 200 AIK-supportrar. Bild: Bildbyrån

Reinfeldt omringades av AIK-supportrar: "Tänkte här är slutet"

Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt är djurgårdare sedan barnsben. I en intervju med DIF-podden berättar han nu om ett möte med AIK-supportrar som skrämde honom rejält.
– Det var riktigt läskigt, säger Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt är ett av tre namn som valberedningen i Djurgården Fotboll föreslår till styrelsen i klubben. Reinfeldt har varit supporter till Djurgården under mer eller mindre hela sitt liv och i en intervju med DIF-podden berättar den tidigare statsministern om en händelse som etsat sig fast hos honom.

– Det var en upplevelse som verkligen satte sig. Det var efter en sådan här annandag jul-match, har jag för mig, som ju alltid har varit väldigt publika. Jag hade fått en väldigt fin stickad djurgårdströja, jag hade en flagga, jag var från topp till tå klädd i djurgårdsfärger och står på T-centralen. Vi har varit ute och gått lite med djurgårdsklacken men de andra har avvikit, helt plötsligt är jag ensam kvar och väntar på min tunnelbana, säger Reinfeldt.

Där fick Fredrik Reinfeldt sällskap av ett gäng han inte hoppades träffa i sin ensamhet.

– Då kommer AIK-klacken, eller åtminstone över 200 AIK:are, så jag tänkte ”det här är ju slutet.” Mycket riktigt så ställde de sig i någon slags halvring runt mig och hånlog lite över det uppenbara, prekära läget jag var i. Men så var det någon som frågade om jag kände någon i Djurgårdsklacken, och det gjorde jag, och sen pratade vi om matchen i stället och så blev det liksom ingenting, så de släppte mig. Det var riktigt läskigt, säger Reinfeldt i DIF-podden.

Djurgården är som bekant regerande svenska mästare i fotboll och den 11 mars kommer klubbens medlemmar besluta om de vill gå vidare med förslaget att göra Fredrik Reinfeldt till ny medlem av styrelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.